Azerbaycan Devlet Sigorta Şirketi tasfiye edildi

Trend’in haberine göre, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın 31 Ocak 2024 tarihli kararıyla Devlet Sigorta Ticaret Şirketi tasfiye edildi.

2022 yılında askeri personel ve kolluk kuvvetlerinin devlet zorunlu kişisel sigortalarını karşılamak amacıyla Devlet Sigorta Ticaret Şirketinin yetkileri ve ana faaliyetleri Azerbaycan Halkın Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanlığına devredildikten sonra şirketin faaliyetlerini geliştirmek için çeşitli adımlar atıldı. Ancak yoğun rekabet nedeniyle yurt içi sigorta pazarındaki ağırlığı azaldı. Özel sigorta şirketlerine göre özel avantajlarının olmaması da dikkate alındığında, karlı bir şekilde çalışmasının sağlanması mümkün olmayan şirketin, kurucusu olan devletin mali kayıp riskleri arttığı belirtildi. Bu durum dikkate alınarak şirketin gönüllü olarak tasfiyesine karar verildi. Şirketin iradi tasfiyesi ile ilgili olarak tasfiye komisyonu oluşturulacak.

Şirketin tasfiyesinin tamamen kendi fonları ve reasürans garantilerinden sağlanacağı ve devlet bütçesine herhangi bir ek mali yük gelmeyeceği kaydedildi.