Selva Eren: “DASK, dünyanın en büyük katastrofik reasürans klasmanlarından biri haline geldi”

Türk Reasürans AŞ Genel Müdürü Eren 6 Şubat depremlerinden hemen sonra DASK’ın reasürans klasmanının dünyanın en büyük katastrofik reasürans klasmanlarından biri haline geldiğini belirterek çok katlı yapıya sahip olduğunu söyledi.

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı kapsamında “Türkiye’de Sanayinin Sigortalanması-Sorunlar ve Çözüm Önerileri” paneli düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü Büyükkaya Uluslararası Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Büyükkaya yaparken, SEDDK Başkanı Davut Menteş, Türkiye Sigortalar Birliği (TSB) Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar ve Türk Reüsarans AŞ Genel Müdürü Selva Eren konuşmacılar arasında yer aldı.

Panelde konuşan Türk Reasürans AŞ Genel Müdürü Selva Eren, “Burada dünyanın ileri gelen birçok reasürörü var. Hiç şüphesiz ki bu reasürörlerimiz bir tahminde bulunmaları gerekiyordu. Ancak onların kullanmış olduğu modelleme planlamaları 1,5 milyar lira gibi bir tahminde bulundu. Tabii ki ilerleyen süreçlerde rakamlarını güncellediler ancak biz ilk gün itibarıyla 35 milyara yakın bir hasar ödeyeceğimizi biliyorduk.” dedi.

Depremin birinci haftasında Londra’ya giderek dünyanın ileri gelen reasürörleriyle görüşerek, onlara Türk sigorta sektöründe yaşanan bu büyük hadisenin sonucunun teknik bir çalışmayla, Türk sigorta sektörü adına adeta bir savaş verdiklerinin altını çizen Selva Eren, “Çok net sonuçlarla, çok teknik anlatımlarla ve bu bir karşılık buldu. Bunun akabinde de defalarca gidip geldik. Netice itibarıyla aslında o gün yapmış olduğumuz ve aldığımız aksiyonlar bu sene çok daha kötü şartlar yaşayabileceğimiz durumları bertaraf ettik. Çünkü bu seyahatler neredeyse her ay gidip gelmelerle devam etti. Çok zorlu bir süreçti. Sektör adına da çok önemli adımlar attık.” şeklinde konuştu.