Lloyd’s’ta birleşme ve satın alma yeniden gündeme gelebilir…

JP Morgan’daki analistlere göre birleşme ve satın almalar (M&A) Lloyd’s alanına geri dönüş yapıyor olabilir.

Tarihsel olarak, bu pazarda çok sayıda birleşme ve satın alma faaliyeti vardı; analistler, listelenen Lloyd’s oyuncularının sayısının 2007’de 10’dan 3’e düştüğünü vurguladı. JP Morgan analistleri, Mitsui Sumitomo’nun CEO’sunun The FT ile yaptığı röportaj sırasında “satın almaların yeniden masaya yatırılabileceğini” belirten son yorumlarının ardından bu eğilimin yeniden yüzeye çıkabileceğine inanıyor.

Bu olası yeniden canlanma son gelişmelerden etkileniyor. Japon sigorta şirketlerinden çapraz hisselerini azaltmaları isteniyor ve bu da bu şirketlerin bu hisselerin satışından elde edilecek ekstra parayı nasıl kullanacakları konusunda tartışmalara yol açıyor.

CEO, herhangi bir şeyin hemen hayata geçmesini beklemediklerini belirtse de, büyük Japon sigorta şirketlerinin, özellikle de o pazarda zaten mevcut işleri olduğu için, Lloyd’s alanında birleşme ve satın almaları dikkate almaları muhtemel görünüyor.

JP Morgan analistleri, bu farklı şirketleri birleştirmenin paradan tasarruf etmeye, sermayeyi artırmaya ve muhtemelen reasürans satın alma konusunda daha iyi anlaşmalar sağlamaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Genel olarak, Lloyd’s piyasası, buradaki şirketlerin başka yerlerdeki benzer şirketlerle karşılaştırıldığında güçlü özsermaye getirisine (ROE) sahip olma eğilimi göz önüne alındığında, birleşme ve satın almalar için cazip görülüyor.

Geçmişte Lloyd’s’taki birleşme ve satın alma faaliyetleri çoğunlukla en büyük sendikaları içeriyordu. JP Morgan gelecekteki potansiyel birleşme ve satın alma yarışmacılarını tartışıyor ve şöyle diyor: “Premium sıralamasında 1. sırada yer alan Beazley ve 4. sırada yer alan Hiscox ile bunları en net hedefler olarak görüyoruz ancak aynı zamanda Lancashire’ın 2018’den bu yana kaydettiği büyüme göz önüne alındığında işin çok daha muhtemel olduğuna inanıyoruz.”