TSB’den BES ve OKS hatırlatması…

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve Otomatik Katılım Sistemi(OKS)ile ilgili dikkat çekici bir sosyal medya paylaşımı yaparak, “Yoksa siz hala BES ve OKS’li değil misiniz?” sorusunu hatırlattı.

TSB paylaşımında, “Her iki sistem de, gelecek planlaması yaparken finansal güvence ve esneklik sunar. BES ve OKS, yaşam standartlarınızı emeklilik döneminizde de korumanıza yardımcı olur ve uzun vadede finansal özgürlüğünüze katkıda bulunur” ifadelerin eyer verdi.

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) paylaşımı şöyle:

“BES, uzun vadeli birikimlerinizi değerlendirmek ve emeklilik döneminizde ek gelir sağlamak için ideal bir yoldur. Kendi geleceğinizi şekillendirirken, aynı zamanda %30 devlet katkısı avantajından da faydalanabilirsiniz.
OKS ise çalışanların emeklilik güvencesini artırmak amacıyla hayata geçirilmiş bir sistemdir. Çalışanların maaşlarından yapılan katkılar emeklilik planlarına her ay eklenir. Bu sistem, emeklilik yatırımlarınızı kolay ve otomatik bir şekilde başlatmanızı sağlar.
Her iki sistem de, gelecek planlaması yaparken finansal güvence ve esneklik sunar. BES ve OKS, yaşam standartlarınızı emeklilik döneminizde de korumanıza yardımcı olur ve uzun vadede finansal özgürlüğünüze katkıda bulunur.”