SEGEM’den eksperlik kursuna yönelik duyuru…

Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) Eksperlik Kursuna katılmaya hak kazanan kişiler için düzenlenecek eğitime ilişkin duyuruda bulundu. Duyuruya göre, Eksperlik Eğitimine katılmaya hak kazanan kişiler, öncelikle Temel Sigortacılık Eğitimine katılacaklar, takiben her bir branş için ayrı tasarlanmış branş eğitimlerini tamamlayacaklar.  Eğitim programı, 15 Nisan tarihinde başlayacak.
SEGEM’in duyurusu şöyle:
27.07.2023, 08.09.2023 ve 9.10.2023 tarihlerinde SEGEM internet sayfasında yayımlanan duyurularda Eksperlik Kursuna katılmaya hak kazanan kişilere ilişkin detaylı bilgiler sunulmuştur.
Bu çerçevede, ilan edilen duyurular kapsamında Eksperlik Kursuna katılmaya hak kazanan kişiler için düzenlenecek eğitime ilişkin detaylar aşağıda sunulmaktadır:
 – Eksperlik Eğitimine katılmaya hak kazanan kişiler, öncelikle Temel Sigortacılık Eğitimine katılacaklar, takiben her bir branş için ayrı tasarlanmış branş eğitimlerini tamamlayacaklardır.
– Eğitimler boyunca her gün 8 saatlik ders verilecektir.
– Eğitim programı, 15 Nisan tarihinde başlayacaktır.
– SEGEM programı değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
27.07.2023, 08.09.2023 ve 9.10.2023 tarihli duyurularla 25.01.2023 tarihinde SEGEM internet sayfasında yayımlanmış Başvuru ve Uygulama Kılavuzunda belirlenen kurallar kapsamında yapılan evrak incelemesi neticesinde eğitime katılması uygun bulunan kişilerin ilan edilen eğitim tarihleri kapsamında planlamalarını yapmaları rica olunur.
Öte yandan, sınava giren ve sınav sonuç belgesinde yedek olduğu ifade edilen adayların SEGEM internet sayfasında yayımlanacak duyuruları takip etmeye devam etmesi önem arz etmektedir. Asıl olarak eğitime katılmaya hak kazanmasına ve yapılan evrak incelemesinde evrakları uygun görülmüş olmasına rağmen Eksperlik Kursuna başvurmayacak kişiler olması durumunda yedek aday/adaylar çağrılabilecektir. Duyuruların takip edilmesi ve gerekli işlemlerin zamanında tamamlanması sorumluluğu adaylara aittir.
Tüm adayların duyuruları takip etmesi hak kaybı yaşamaması adına önem arz etmektedir.
Başvuru ve Uygulama Kılavuzu ile online başvuru formu için duyurularımızın takip edilmesi önemle rica olunur.”