Lloyd’s CEO’su: “Baltimore felaketi sigortanın değerini göstermemiz için bir fırsat”

Lloyd’s sigorta ve reasürans pazarının İcra Kurulu Başkanı (CEO) John Neal, Baltimore köprüsünün çökmesi ve yaşananların sektöre sigortanın değerini gösterme fırsatı sunduğunu söyledi.

Neal, Baltimore köprüsü felaketindeki sigortalı kaybın ne kadar endişe verici olduğu hakkındaki bir soruya yanıt olarak, “Farklı konuşmalarda aslında iyi haberin sigortalı bir kayıptan bahsediyor olmamız olduğunu söyledim” dedi.

Lloyd’s CEO’su geminin, köprünün ve Liman İdaresinin sigortalı olduğunu vurgulayarak, “Bence iyi haber şu ki, karmaşık ve pahalı bir kayıp konusunda sigortanın değerini gösterebiliyoruz, çünkü bu talebin her unsuru sigorta şirketi tarafından ele alınacaktır” dedi.

Neal, halefiyet konusunda şüphesiz tartışmalar olacağını, dolayısıyla kimin hatalı olduğunu ve sonuçta zararı kimin ödemesi gerektiğini, bunun sektörün kendi kendine çözebilmesi gereken bir şey olduğunu söyledi.

Neal şöyle konuştu: “Yani bence olumlu. Bu tür kayıplarla sigortanın değerini ortaya koyabileceğimizi düşünüyorum. Ve şunu söylemeliyim ki, yenilik yapmaya çalışırken ve yeni ürünler hakkında düşünürken, tedarik zincirini etkileyen başka bir tür kayıpla karşı karşıyayız. Aynısını Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde de gördük. Sanırım daha önce birine 2011’deki Tayland sel felaketine dönersek aynı sorunu gördüğümüzü söylüyordum. Dolayısıyla bunun sigortanın değerini göstermemiz için bir fırsat olduğunu düşünüyorum.”