Swiss Re’de Mumenthaler’in yerine Andreas Berger geçiyor

Küresel reasürans devi Swiss Re, Andreas Berger’in 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeni Grup İcra Kurulu Başkanı olarak terfi ettirildiğini ve bu pozisyonu şirketteki 25 yılın ardından istifa edecek olan Christian Mumenthaler’den devraldığını duyurdu.

Berger, Swiss Re’nin ticari ve büyük sigorta kolu olan Swiss Re Corporate Solutions’ın CEO’su olarak mevcut görevinden istifa edecek ve yerine geçecek kişiyi bulmak için bir seçim süreci ise sürüyor.

Mumenthaler, sekiz yıldır Swiss Re’nin Grup CEO’su olarak görev yapıyor; bu süre zarfında şirket büyümüş ve re/sigorta endüstrisindeki en büyük şirketlerden biri olarak konumunu sağlamlaştırdı.

Swiss Re’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jacques de Vaucleroy konuya ilişkin şunları söyledi: “Kurul oybirliğiyle Andreas Berger’in firmanın mevcut ivmesini geliştirecek ve Swiss Re’yi gelişiminin bir sonraki aşamasına taşıyacak doğru kişi olduğuna karar verdi. Swiss Re’de geçirdiği beş yılın ardından, liderliğini yaptığı Kurumsal Çözümler İş Birimi’ndeki başarılı dönüşümün de altını çizdiği ikna edici bir performans geçmişine sahip. Uygulamaya güçlü bir şekilde odaklandığını ve aynı zamanda veri analitiği tabanlı çözümlerle işinde yenilikler yaptığını gösterdi. Performans ve başarı kültürünü ve güçlü liderlik değerlerini ileriye taşıyacak. Kurulun kapsamlı yedekleme planlama süreci, Grup CEO’su rolü için olağanüstü bir adayın atanmasıyla sonuçlandı ve aynı zamanda Swiss Re’nin liderlik yeteneğinin gücünü ve derinliğini de ortaya koydu. Christian Mumenthaler ise şirketi doğal afet faaliyetlerinin arttığı, benzeri görülmemiş düşük faiz ortamının ve COVID-19 salgınının olduğu bir dönemde yönetti. Sekiz yıllık görev süresi boyunca, Swiss Re’nin kazandığı primler ve ücret geliri 2015’te yaklaşık 30 milyar ABD dolarından 2023’te 45 milyar ABD dolarına yükseldi ve artan Swiss Solvency Test oranının da gösterdiği gibi Grup sermayesi de önemli ölçüde güçlendi. Christian, Swiss Re’nin ötesinde de etki yaratan, inanılmaz derecede adanmış, tutkulu ve entelektüel açıdan güçlü bir liderdir. Yönetim Kurulu adına, kendisine güçlü bağlılığı ve firmanın başarısına yaptığı katkılar için şükran ve takdirlerimi sunmak istiyorum. Kendisine en iyi dileklerimizi sunuyoruz.”

Andreas Berger…

Andreas Berger, Mart 2019’da Swiss Re’ye Kurumsal Çözümler bölümünün İcra Kurulu Başkanı olarak katıldı ve Grup İcra Komitesi üyesi oldu. Bundan önce, Boston Consulting Group, Gerling ve Allianz’da liderlik pozisyonlarında bulunmuş ve 2009 yılında Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) İcra Kurulu Başkanı, Londra Bölge Birimi’ne atandı. 2011 yılında AGCS Yönetim Kurulu’na da katıldı. Bölgeler ve Pazar Sorumlusu (Orta ve Doğu Avrupa, Akdeniz, Afrika ve Asya) olarak Yönetim Kurulunda görev almış ve aynı zamanda Allianz Grubunun Küresel Broker Kanalı Dağıtımının sorumluluğunu da üstlendi.

Berger, Uluslararası Sigorta Derneği’nin Başkanı ve iş dünyasında cinsiyet eşitliğine yönelik İsviçre girişimi Advance’in yönetim kurulu üyesi.