Howden Tiger, Howden Re olarak yeniden markalandı…

Howden’ın reasürans bölümü Howden Tiger, Nisan 2024’te şirketin brokerlik faaliyetlerini birleşik bir marka kimliği altında birleştirmeye yönelik daha geniş stratejisine uygun olarak Howden Re olarak yeniden markalaşmaya başlayacak .

Bu hamle, Howden’ın geçen yıl Ekim ayında çeşitli iş birimleri genelinde uyumlu bir marka sunmayı amaçlayan kapsamlı yeniden markalama girişiminin hemen ardından geldi.

Ocak 2023’te TigerRisk’i satın aldığından beri Howden’ın reasürans sektörü güçlü bir piyasa performansı sergiledi. Şirket, 2023 yılında hızla büyüyen bir reasürans aracısı olarak ortaya çıktı ve yıl boyunca %25’lik bir organik büyüme oranı yakaladı

Bölümün brüt yazılı primleri 14,5 milyar dolara yükseldi ve hem coğrafi ayak izinde hem de ofis konumlarında önemli bir genişleme yaşandı. Bu büyüme aşamasında, alanında önde gelen profesyonellerin işe alınmasıyla bölümün yetenek havuzu neredeyse ikiye katlandı. Howden Re şu anda 30 ülkeye yayılmış 900’e yakın uzmandan oluşan bir ekiple faaliyet göstermekte. Howden Re gelecekte uluslararası varlığını daha da genişletmeyi ve ürün ve hizmet yelpazesini geliştirmeyi hedefliyor.