Sigorta brokerliği pazarının değeri 168 milyar dolara ulaştı

Sigorta sektörüne odaklanan pazarlama hizmetleri sağlayıcısı Insuramore’a göre, kazanılan ücretler ve komisyonlar açısından dünya çapındaki sigorta brokerliği pazarının değeri, 2022’deki yaklaşık 151 milyar dolardan önemli ölçüde artarak 2023’te yaklaşık 168 milyar dolara ulaştı.

Bu artış, enflasyona göre ayarlanmadan yüzde 11,3 civarında bir büyüme oranına eşdeğer, ancak enflasyona göre ayarlandığında yüzde 4,4’e yakın.

Insuramore’a göre, 2023 yılında bu pazarın, ticari mülkiyet ve kaza (P&C) (hayat dışı) perakende brokerliği nedeniyle yaklaşık 76,6 milyar dolar, özel P&C (hayat dışı) perakende brokerliği nedeniyle 16,5 milyar dolar, 54,5 dolar arasında bir dağılıma sahip olacağı tahmin ediliyor.

Analistler, segmentlerin her birinin, çalışanlara sağlanan faydalar artı hayat ve sağlık sigortası perakende komisyonculuğu dışında yıl boyunca çift haneli bir büyüme oranı kaydettiğini belirtti.

Insuramore ayrıca, enflasyona göre ayarlama yapılmadan, en büyük 15 broker grubunun toplamda %12,3’lük daha da yüksek bir toplam büyüme oranı elde ettiğini, ancak bunun kısmen birleşme ve satın alma faaliyetlerinden kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

Marsh McLennan, dünya çapındaki toplam brokerlik gelirlerinin değeri açısından 2023 yılında broker grupları arasında birinci sırada yer aldı. Firmayı azalan sırayla Aon, Gallagher, WTW ve HUB takip etti.

Insuramore’a göre ilk 300 grup arasında 140’ının (%46,7) merkezi ABD’de.

Bu ölçüme göre ABD’yi, en büyük 300 grubun sırasıyla 26, 26, 16 ve 15’inin ana ülkeleri olan Fransa, İngiltere, Kanada ve Çin takip ediyor; geri kalan 77’si ise dünyanın geri kalanına ait. sürecinde olduğunu belirtti.