Cenevre Birliği Ernst Meyer Ödülü’nü kazananlar açıklandı

Cenevre Birliği, 1976’dan bu yana risk ve sigorta ekonomisi çalışmalarına katkıda bulunan mükemmel doktora tezlerini ödüllendiren 2024 Cenevre Birliği Ernst Meyer Ödülü’nün ortak kazananlarını açıkladı. Hamburg Üniversitesi’nden Sebastian Hinck (Doktora) ve Tsinghua Üniversitesi’nde Jieyu Lin (Doktora)

Birlik konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sebastian Hinck teziyle, risk ortamının karar almayı nasıl etkilediğine dair anlayışımızı geliştiriyor ve devletin afet yardımı varlığında sigorta sözleşmelerinin optimal tasarımına ilişkin bir analiz sunuyor. Jieyu Lin’in tezinin bulguları, riskteki heterojenliğin nasıl olduğuna ışık tutuyor Sigorta şirketleri arasındaki değerlendirme, kapitalizasyon ve operasyonel verimlilik, sigorta şirketlerinin pazar payı dinamikleri hakkında önemli pratik bilgiler sağlayarak pazar paylarını etkiliyor.”

Cenevre Birliği

Cenevre Birliği, sigorta şirketlerinin küresel birliği konumunda. Sigorta sektörünü etkilemesi muhtemel temel risk alanlarını araştırıyor, öneriler geliştiriyor ve paydaşların bunları tartışabileceği bir platform sağlıyor. Toplamda, Cenevre Birliği üyesi şirketlerin genel merkezleri dünya çapında 26 ülkede bulunurken, 21 trilyon ABD doları tutarında varlığı yönetiyor, 2,5 milyondan fazla kişiye istihdam sağlıyor ve 2,6 milyar insanı koruyor.