Aksigorta’nın ortağı Ageas’tan Hindistan’da satın alma

Türkiye sigorta pazarının önde gelen oyuncularından Aksigorta’nın Belçikalı ortağı Ageas, Hindistan’da hayat dışı sigorta şirketi Royal Sundaram General Insurance Co. Limited’in (RSGI) sermayesinin yüzde 40’ını, toplam 185 milyon Euro tutarında (160,5 milyon $) bir nakit bedel karşılığında satın aldı.

Ageas yaptığı açıklamada, ilk olarak 14 Kasım 2018’de ilan edilen anlaşmanın tüm gerekli yasal onayları aldığı belirtildi. İşlemi takiben Ageas, RSGI’nın sermayesinin yüzde 40’ını, Sundaram Finans yüzde 50’si ve diğer bazı hissedarlar da kalan yüzde 10’unu elinde bulunduruyor. RSGI, Hindistan’ın hayat dışı pazarında motor ve sağlık sigortasında güçlü pozisyonların yanı sıra ülke genelinde 5.600’den fazla acentesi, 700 şubesi ve bankalar ve diğer dağıtım ortakları ile iyi ilişkiler kurmuş güçlü bir ağa sahip olan ilk 10 özel oyuncu arasında yer alıyor.

Hindistan’da Mart ayında sona eren cari mali yılın ilk dokuz ayında, RSGI 12 milyon € (10,4 milyon $) net kâr bildirdi. Ageas, 2015 ve 2018 yılları arasında RSGI’nın net kârında yıllık yüzde 55’lik bir ortalama büyüme gerçekleştiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın