Chubb Türkiye’den Ömer Abit’e önemli görev

 Sabit değer ve sorumluluk sigortacılığı alanında dünyanın öne gelen şirketlerinden Chubb’ın Avrasya ve Afrika Bölgesi Kaza ve Sağlık Sigortaları Chubb Türkiye’den Ömer Abit’e emanet edildi.

Chubb Türkiye Kaza ve Sağlık Underwriting Müdürü Ömer Abit, Chubb Avrasya ve Afrika Bölgesi Kaza ve Sağlık Sigortaları Underwriting Müdürü olarak atandı. 2013 yılında Chubb ailesine katılan Abit, üstlendiği yeni görevinde Underwriting Direktörü Michael Foster ile Kaza ve Sağlık Bölge Direktörü Barry Johnson’a bağlı olarak çalışacak.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Chubb Türkiye Ülke Başkanı Emre Buğday “Ömer Abit, Chubb’da göreve başladığı ilk günden bu yana başarılı bir performans sergiledi, sorumluluk alanını Rusya Federasyonu ülkelerini kapsayacak şekilde genişletti. Kaza ve sağlık sigortaları branşında, liderlik ettiği underwriting ekibiyle birlikte yıllık ortalama yüzde 100’ün üzerinde bir büyüme sağlayarak önemli bir başarıya imza attı. Yeni görevinde de önemli başarılara imza atacağına inanıyorum” diye konuştu.

Ömer Abit ise “Chubb önemli bir global marka ve bunun gereği olarak da çalışanlarına kariyer hedefleri oluşturma ve fırsatlar sunma konusunda etkin. Sorumlu olduğum bölgede değişik iş modellerine sahip 10’dan fazla ülke yer alıyor. Bu ülkeler önemli iş fırsatları sunuyor ve pazar dinamikleri de bunları destekler nitelikte. Türkiye’de edindiğim deneyimi bu pazarlara da taşımayı hedefliyorum” dedi.

Görev alanı Türkiye dahil, Avrasya ve Afrika’yı kapsayan Abit, pazar dinamiklerinin analizinden, ihtiyaca uygun ürünler geliştirilmesinden ve sürdürülebilir büyümelerin gerçekleştirilmesinden, ayrıca bu ülkelerde ekiplerin oluşturulmasından, gerekli eğitimlerin verilmesinden ve iş takibinin yapılmasından sorumlu olacak. Abit, yeni görevini de Chubb’ın İstanbul ofisinden yürütecek.