Alman reasürans devi Hannover Re’nin acı günü

Almanya’nın önde gelen reasürans şirketlerinden Hannover Re‘de uzun yıllardır Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Juergen Graeber 62 yaşında hayatını kaybetti. 

Juergen Graeber, 9 Kasım 2018’de 62 yaşındayken aniden ve beklenmedik bir şekilde vefat etti. Hannover Re’nin CEO’su Ulrich Wallin, “Beklenmedik ölüm haberiyle derinden sarsıldık. Şirketimiz bünyesinde ve dışında kalıcı bir üne sahip olan Jürgen Gräber, 37 yılı aşkın bir süredir şirketimizde önemli işlere imza attı.” dedi.

Hannover Re Denetleme Kurulu Başkanı Herbert Haas ise, “Hannover Re, Jürgen Gräber’in başarılarını ve şirkete olan bağlılığını şükranla hatırlayacak. Hayatı mesleği için bir coşku oldu. Onun ölümü bizi hem kişisel hem de profesyonel olarak büyük bir kayıpta bıraktı.” diye konuştu.

Ekonomi alanında lisans eğitimini tamamlayan Gräber, profesyonel kariyerine 1981 yılında Hannover Re’de başladı. 1997 yılında yönetim kuruluna atandı ve burada yapılandırılmış reasürans ve sigortaya bağlı menkul kıymetler ile mülk ve zayiat iş grubunun koordinasyonundan sorumluydu.