Howden, Asya’da satın almalarla hızla büyüyor

Hyperion Insurance Group’un perakende satış kolu Howden, enerji ve enerji sektörünün önde gelen bir Malezya bağımsız niş brokeri olan Malene Insurance Brokers’te stratejik bir hisse satın aldığını duyurdu. Söz konusu şirket şeriat yasalarına uygun bir tekafül sigorta uzmanlığı yapıyor. Şirket ayrıca CIMB Howden hisselerinde kalan yüzde 51’lik hisseyi de satın alıyor.

Hareket, Asya’da daha da genişleme stratejisinin bir parçası ve Taylandlı sigorta aracısı Maxi ile yakın zamanda yapılan birleşmeyi ve Asya yaşam sigortası aracısı International Planning Group’un (IPG) Haziran 2018’de devralmasını takip ediyor.

Howden Asia CEO’su Goh Chye Huat, “Son dokuz ay, Howden Asia için dönüşümlü geçti. Howden’ın büyüme stratejisi her zaman, faaliyet göstermeyi seçtiğimiz uzman çizgileri ve pazarlarında lider olmaya odaklandı. IPG’yi getirerek, Malene ve Maxi, gruba şimdi, Asya ve ötesinde, müşterilerimize, net net ömür boyu yüksek çözümler sunabiliyoruz, öte yandan küresel İslami finans yeteneklerimizi de arttırdık.” diye konuştu.

Goh Chye Huat son iki duyuru ile Tayland’daki faaliyetlerinin büyüklüğünü iki katına çıkardıklarını belirterek, “Malezya’daki en büyük ikinci çokuluslu broker ve Howden markasının yeni izleyicilere erişimini genişlettik. Bu, giderek artan bir şekilde Howden Asia için heyecan verici bir zaman.” şeklinde konuştu.  Anlaşmanın ardından Malene, yerel olarak anonim ortak bir holding olan HBG Malaysia şirketi olan Howden’in diğer Malezya işi CIMB Howden Insurance Brokers’a katılacak.

HBG Malaysia, CIMB Group Holdings’in alt kuruluşu CIG Bhd .’nin elinde bulunan CIMB Howden’de kalan hisselerin yüzde 51’ini satın almayı ve şirketin stratejik açıdan önemli pazarındaki taahhüdünü daha da güçlendirmeyi kabul etti. Hem CIMB Howden hem de Malene, CIMB Howden Insurance Brokers’ın Howden Insurance Brokers Sdn. Bhd ve Malene Sigorta Brokerleri Sdn. Bhd., Howden Takaful Brokers Sdn. Bhd, birlikte, Malezya’daki en büyük ikinci çokuluslu brokeri olacaklarını duyurdular.