Türk Nippon Sigorta “dengeli” büyüyecek

Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Baturalp Pamukçu, “Bireysel ve orta ölçekli işletmelerin sigorta ürünleri ile sağlık sigortalarına 2019 yılında da ağırlık vererek, her zaman olduğu gibi branş dengesini sağlamaya devam edeceğiz.Türk Nippon Sigorta olarak 2019 yılı stratejimizi dengeli büyüme üzerine kurduk.” dedi.

Dünya Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Baturalp Pamukçu, 2018 yılında yapılan teknoloji yatırımlarının, 2019 yılında da devam ettireceklerini belirterek, “Aynı zamanda acentelerimiz için yeni devreye aldığımız TNS Kulüp sistemiyle, hedeflediğimiz ürünlerin satışını acentelerimiz için ayrıcalığa dönüştürerek, gerek acentelerimiz gerekse sigortalılarımız için fark yaratmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sigorta sektörünün, 2018 yılını “Yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen yılı yüzde 20 büyümeyle kapatarak büyük bir başarıya imza attı” sözleriyle değerlendiren Pamukçu, “Son açıklanan verilere göre, 2018 yılı aralık sonu itibarıyla hayat dışı branşlardaki toplam prim üretimi 47 milyar 732 milyon TL olarak gerçekleşti. 2017 yılının sonunda ise, hayat dışı toplam prim üretim rakamı 39 milyar 710 milyon TL’ydi. Bu karşılaştırma neticesinde, sektörün geçtiğimiz yıla göre büyüme ivmesini yükseltmeye devam ettiğini rahatlıkla görebiliyoruz” dedi.

Sektörde penetrasyon oranı düşük özellikle geçtiğimiz yıllara bakıldığında sigorta sektörünün büyüme oranının, Türkiye’nin ortalama büyüme oranının üzerinde olduğuna dikkat çeken Baturalp Pamukçu, şöyle devam etti: “2018’de böyle bir tablo yaşanmadı ancak tüm olumsuzluklara rağmen küçülme de yaşanmadı. Sektörün istenilen hızda büyüyememesinin en büyük sebeplerinden biri, penetrasyon şından geldiğini ve ilgili branşın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 oranında büyüdüğüne işaret eden Pamukçu, şöyle konuştu:”Prim üretimi anlamında kara araçları sorumluluk branşını takip eden bir diğer branş ise 7 milyar 843 milyon TL’lik üretimle kasko sigortaları oldu. İlgili branşta, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 13’lük bir büyüme kaydedildi. Kasko ve trafik sigortaları dışında, sektörü değerlendirdiğimizde; hayat dışı toplam sigorta prim üretim hacminin yüzde 13’ünü oluşturmakta olan hastalık / sağlık branşı 6 milyar 244 milyon TL’lik üretimle geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 23’lük bir büyüme yaşandı. Hayat dışı toplam sigorta prim üretiminde yüzde 14 oranında bir paya sahip olan yangın ve doğal afetler branşında ise 6 milyar 973 milyon TL’lik prim üretim oranlarının düşük olması. Sektörümüz dinamik yapıda olan ve rekabetin yüksek olduğu bir sektör. Bu yapıyla yola çıkarak, penetrasyon seviyelerini yükseltmenin en temel yollarının zorunlu sigortaların arttırılması, sigorta bilincinin küçük yaştan itibaren okullarda aşılanmaya başlanması ve ihtiyaca özel sigorta ürünlerinin geliştirilmesi olduğunu düşünüyorum.”

Yüzde 40 büyüdük

Türk Nippon Sigorta olarak, 2018 yılını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 40 oranında bir büyümeyle kapattıklarım ifade eden Genel Müdür Dr. Baturalp Pamukçu, “Bu oranın şirketimiz için çok ciddi bir başarı olduğu kanaatindeyim. 2018’in ikinci yarısındaki kur değişiklikleri ve yıl içerisinde karşı karşıya kalman diğer olumsuz tablolar, birçok sektörü olduğu gibi finans sektörünü de etkiledi. Ancak sektörümüzün, bu olumsuz etkenlerden en az etkilenen sektör olduğunu düşünüyorum. Tüm bunlardan yola çıkarak, sektör ve şirketimiz özelindeki büyüme seviyelerinin, sektörümüzün ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın