Satış becerisi için acentelere uzman desteği: Sigorta Satış Okulu

Kurumsal şirketlerin, KOBİ’lerin ve bireylerin gelişimine destek hizmeti sunan Academic Trend’in organize ettiği Sigorta Satış Okulu, sigorta acenteleri ve çalışanlarının satış becerilerini geliştirmek üzere temel ve ileri düzey satış teknikleri eğitimi düzenliyor. Sigorta Satış Okulu, program kapsamında ayrıca, acente sahiplerine ve acente yöneticilerine yönelik yönetim becerilerini geliştirme eğitimi sunuyor.

 Academic Trend ortakları, deneyimli sigortacı ve gelişim uzmanı Koray Dağdelen ile Devrim Ersöz, Sigorta Satış Okulu ile, zor bir iş olan satış ve özellikle de sigorta satışında, yeni başlayanların temel eğitim, uzun süredir sigortacılık yapan acentelerin de değişen trendlere göre bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini vurguluyor.

 Dağdelen ve Ersöz, Sigorta Satış Okulu organizasyonu ile eğitim programının ayrıntılarına ilişkin sorularımızı yanıtladı.

 Sigorta Satış Okulu nedir?  

Sigorta Satış Okulu, Academic Trend’in sigorta acenteleri ve çalışanlarının gelişimi için geliştirdiği bir açık eğitim organizasyonu.

Academic Trend olarak 20 yılı aşan profesyonel sigorta sektörü tecrübemizle 2011’den beri gelişim programları tasarlayıp, uygulayarak sektörün gelişimine katkıda bulunuyoruz. Sigorta Satış Okulu sektörün gelişim ihtiyaçlarına destek olacak bir proje. Gelişim danışmanlarımız, 20 yıllık sigorta sektörü tecrübesine sahip olmakla beraber, sigorta satışının ve yönetiminin tüm kademelerinde görev almış tecrübeye sahip olup, 7 yıldır sigorta sektöründeki birçok kurumsal şirketin satış kanalları için gelişim programları geliştirmiş ve uygulamışlardır.

Sigorta Satış Okulu fikri nasıl ortaya çıktı?

Sigorta sektörü diğer sektörlere göre daha dinamik ve hareketli. Aynı zamanda genç bir işgücünü de barındırıyor. 20 bine yakın acente Türkiye’nin tüm bölgelerinde hizmet veriyor. Biz tecrübelerimizde şirketlerin kendi içinde düzenledikleri eğitimlere zaman içinde, ulaşım ve konaklama maliyetleri ve bekleyen iş yükü maliyetleri gibi nedenlerle İstanbul merkezli eğitim programlarına acentelerimizin ilgisini azaldığını gözlemledik. Öncelikli olarak eğitimlerimize katılan acentelerimizin gelişim taleplerinin bu fikrin doğmasında en önemli etken olduğunu söyleyebiliriz.

Acenteler bu programa neden ihtiyaç duyacak sizce?

Satış, özellikle sigorta satışı zor bir iş. Sektörümüzde yeni işe başlayan çalışanlar temel eğitim programlarını tamamlasalar bile özellikle satış eğitimi almadıklarında işlerini yaparken sıkıntılar çekebiliyorlar. Bunun yanında uzun süredir sigortacılık yapan kişilerin de gelişen trendlere göre bilgi ve becerilerini yenileme gibi bir ihtiyaçları var. Sigorta Satış Okulu bu ihtiyaçlara cevap veriyor.

Gelişim programlarınız hakkında kısa bir bilgi verebilir misiniz?

Sigorta Satış Okulu’nda acentelerin ve çalışanlarının ihtiyaç duyabilecekleri üç temel program oluşturduk.

Rekabetin sert olduğu, ürünlerin birbirine çok benzediği, geleneksel sigorta satış tekniklerinin artık yetersiz kaldığı günümüzde sigorta satıcılığından sigorta danışmanlığına doğru bir değişim söz konusu. Teklif verme yöntemiyle satış, fiyat odaklı rekabet ortamında kârlılıkları etkiliyor ve yeni satış stratejilerine ihtiyaç duyuluyor. Sigortacılığa yeni başlayan sigorta danışmanlarının satış becerisi ve satış yöntemleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmamaları ve acentelerin satış güçlerini etkin kullanamamaları nedeniyle hedeflere ulaşmakta sorunlar yaşanıyor.  Bu nedenle ilk defa sigorta satış eğitimi alacak olan sigorta danışman adayları ve yeni satış trendleri ile ilgilenen tüm acente çalışanları için ‘’Sigorta Satışında Yeni Trendler’’ eğitim programını oluşturduk.

İkinci program ise İleri Satış Tekniklerini kapsıyor. Bu program temel satış becerilerini geliştirmiş, sigorta danışmanlığında uzmanlaşmak isteyen, yüksek hedefleri olan ve müşterilerin değişen sigorta satın alma alışkanlıklarının anlaşılmasına yardımcı olan ve nöro satış kavramıyla satıcıların tanışmasını sağlayan bir gelişim programı.

Üçüncü program ise acente sahiplerinin ve acente yöneticilerinin katılabildiği yönetim becerileri geliştirme programı. Bir acentenin kuruluşuyla başlayan tüm süreçlerin işletme fonksiyonları ekseninde detaylı olarak ele alındığı bu programda, stratejik iş planı yapma , pazarlama, ekip kurma, organize etme , insan yönetimi ve performans yönetim dinamikleri ve yönetim tarzları gibi konu başlıklarında  acente sahiplerinin ve acente yöneticilerinin iş yönetimine odaklamış kapsamlı bir eğitim içeriği sunuyoruz

Sigorta Satış Okulu’na katılmak isteyen acenteler gelişim programlarından nasıl faydalanabilecekler?

Gelişim programlarına katılmak isteyen acenteler öncelikle www.sigortasatisokulu.com uzantılı web sitemizi ziyaret edebilirler. Buradan hem program detaylarına ulaşabilir hem de kayıt formunu doldurabilirler. Ayrıca özel eğitim ihtiyaçlarınızı belirterek, gruba özel eğitim içeriklerinin oluşturulmasında katkıda bulunma şansları da var. Acentelerimizin taleplerine göre belirlenecek şehirlerde organize edilecek eğitimlerimizin, duyurularını web ve sosyal medya adreslerimizden paylaşıyor olacağız.  Bulunduğunuz şehirde bir programın açılması ve yeterli sayıda katılımcı sayısına ulaşılması durumunda tüm acentelerimiz kolayca kayıt yaptırarak bu programlarımıza katılabilecekler.

Sigorta Satış Okulu ile sigorta sektörüne ne tür değerler yaratmayı düşünüyorsunuz?

Deloitte’in 2023 sektör raporunu referans alarak, gelecekte sigorta sektöründe kurumsal bir yapıda oluşum gerçekleştiren acentelerin sürdürülebilir sigorta satış ve müşteri hizmetleri yönetim stratejilerine ihtiyaç duyulacağını öngörmekteyiz. Az önce de bahsettiğimiz gibi, sigorta sektörü ve müşterilerin sigorta satın alma alışkanlıkları ve satın alma davranışları farklılaşıyor, bu değişime uyum sağlamak adına sigorta satışı ve acentelerin müşteri ilişkilerinde yeni trendler söz konusu bu yeni satış ve yönetim trendlerini merak eden acentelerin ihtiyaç duyacağını düşünüyoruz.

Projenin geleceğe odaklanan, kurumsal bir yönetim anlayışıyla acentesine profesyonel bir bakış açısıyla geliştirmeye istekli acente sahiplerinin, hem başarılı uygulamalarını onaylatmaya hem de sigorta sektöründeki yeni gelişim trendlerini merak eden acentelerimizin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz.

Hızla değişen sektöre uyum sağlamak ve istikrarlı büyümek adına birçok acentemizin profesyonel olarak gelişim danışmanlığına ihtiyaç duyacağını düşünüyoruz. Artık geleneksel acente satış kanalı yapısının sistemli şirket yönetim felsefesine inanmış ve bu doğrultuda değişime istekli acentelere dönüşmesi gerektiğine inanıyoruz.

Sigorta Satış Okulu fikri biraz da bu öngörülerimiz ve acentelerimizden gelen bu gelişim taleplerine nasıl hızlı bir şekilde cevap verebiliriz düşüncesinden doğdu. Tüm acentelerimizi bu benzersiz programlara katılmaya davet ediyoruz.