İngiltere tekafülde fırsat görüyor

İngiltere’nin Brexit sonrasında gelişmeye çalışacağı alanlardan birinin de yerli tekafül sektörü olduğu öngörülüyor. Salaam Gateway’de yer alan habere göre, DDCAP Grubu direktörü ve TheCityUK’ın İslami Finans Piyasası Danışma Grubu Başkanı Stella Cox, Lloyd’s of London’ın tekafül ve diğer İslami sigorta ürün ve hizmetlerini tanıtmakla ilgilendiğini belirtti. 2018 yılında, Londra İslam Sigorta Birliği, sektöre destek vermek amacıyla tekafüle yönelik yönergeler yayınladı.

Stella Cox, “Londra İslam Sigorta Birliği, Lloyd platformunun himayesinde çalışıyor ve pazarın çalışma ortamının Şeriat-uyumlu işlerin daha da büyümesi için yeterince etkin olmasını sağlamaya çalışıyor. Yurtdışı yatırımcılar, Şeriat-uyumlu sendikalar kurmaya ilgi gösterdiler ve Lloyd’s içinde Şeriat uyumlu bir sigorta taahhüt acentemiz var. Lloyd üyeleri bir dizi varlık ve gereksinime göre bir dizi İslami ürün ve hizmet sunuyor. ” dedi

Ancak bazı uzmanlar ise İngiltere’de İslami sigorta geliştirme kapsamının sınırlı olduğunu söylüyor.

S&P Global Ratings İslami finans küresel başkanı Mohamed Damak, “Tekafül endüstrisi küresel olarak küçük kalıyor ve İngiltere’de bir miktar büyüme görmeye başlasak bile, Birleşik Krallık’taki sigorta endüstrisine göre mutlak anlamda oldukça küçük kalacağına inanıyoruz. Diğer pazarlarda olduğu gibi, tekafül şirketlerinin rekabetçi ürünler geliştirmeleri ve ürünlerini tanıtmak / kendilerini geleneksel sigorta şirketlerinden farklılaştırmak için daha iyi bir iş çıkarmaları gerekecek” şeklinde konuştu.