IKEA konut sigortası çıkardı

Reasürans devi Swiss Re’nin online platformu iptiQ ve İsveç perakende mobilya devi IKEA, kolayca online satın alınacak ve herhangi bir zamanda iptal edilecek şekilde tasarlanan bir konut sigortası teklifi başlattığını duyurdu.

Ürün İsveççe “ev” ve “güvenli” kelimelerinin bir kombinasyonu olan HEMSÄKER olarak adlandırıldı. İptiQ EMEA P&C İcra Kurulu Başkanı Andreas Schertzinger, “HEMSÄKER’i tüketicilere sunmak için IKEA ile ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Söz konusu ürün herhangi bir dijital cihaz kullanılarak birkaç tıklamayla satın alınabilecek özel bir konut sigortası. Son teknoloji ürünü dijital platform iptiQ’muzu IKEA’nın müşteri erişimiyle birleştirerek daha fazla insana poliçe sunacağız.” dedi.

IKEA İsviçre CEO’su Jessica Anderen ise, “Vizyonumuz insanların daha iyi bir günlük yaşam yaratmalarına yardımcı olmaktır. Her yıl, kendileri için neyin önemli olduğunu daha iyi anlamak için evlerinde birçok insanı ziyaret ediyoruz ve iki konu ortaya çıkıyor. Bunlar güvenlik ve gizlilik. Her ikisi de insanların evlerinde rahat hissetmeleri için şart. HEMSÄKER ile sigorta ortağımız iptiQ sayesinde ilk kez konut sigortası sunmaktan gurur duyuyoruz. HEMSÄKER anlaşılması kolay günlük dili kullanıyor ve birkaç dakika içinde satın alınabiliyor.” diye konuştu.