AXA XL yeni CEO’sunu Chubb’dan transfer etti

Fransız sigorta devi AXA, Scott Gunter’ın AXA XL CEO’su olarak atandığını duyurdu. Scott Gunter, grup dışında başka fırsatları değerlendirmek isteyen Greg Hendrick’in yerini alacak. Gunter daha önce Chubb Group’un kıdemli başkan yardımcısı ve Chubb’un Kuzey Amerika Ticari Sigorta bölümünün başkanıydı.

Gunter, AXA Yönetim Komitesine katılarak AXA CEO’su Thomas Buberl’e rapor verecek. Atama, gerekli yasal onaylara tabi olarakl yürürlüğe girecek.

Gunter, 30 yılı aşkın deneyim, ticari sigorta, sigortacılık ve Kuzey Amerika pazarında derin bilgi birikiminde güçlü bir geçmişe sahip. Chubb’un Kuzey Amerika Ticari Sigorta bölümü başkanlığındaki önceki görevinden önce Gunter, Chubb bünyesinde birçok küresel pozisyonda bulundu.

Atamaya ilişkin AXA CEO’su Thomas Buberl ise “AXA Art, AXA Corporate Solutions ve XL’in faaliyetlerini tek bir çatı altında birleştiren Greg’e, son iki yılda XL’in entegrasyonunu yönetme ve bugün sağlam ve iyi konumlandırılmış AXA XL bölümünü kurma konusundaki liderliğinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Greg’in katkısı, iş sinerjileri yaratmada ve müşterilerimiz ve brokerlerimiz için sorunsuz bir geçiş sağlamada etkili oldu ”dedi.