İngiliz sigorta şirketi Hastings, 2,2 milyar dolara satıldı

İngiliz sigorta şirketi Hastings Group Holdings, Finlandiyalı sigorta şirketi Sampo ve Güney Afrikalı finansal hizmetler yatırım şirketi Rand Merchant Investment Holdings Ltd. tarafından 1,66 milyar sterline (2,2 milyar $) satın alındı.

Hastings yatırımcıları, her bir Hastings hissesi için 250 peni ve 30 Haziran 2020 tarihinde sona eren altı aylık dönem için hisse başına 4,5 peni olan geçici temettü alacaklar.

Teklifin tamamlanmasının ardından, Sampo ve RMI, anonim şirketteki hisseleri % 70’ini ve % 30’unu kontrol edecek. (RMI, 2017’de Hastings’in yaklaşık% 30’unu satın aldı).

Sampo’nun % 70 hissesine dayanan yatırım büyüklüğü 1.16 milyar £ (1.5 milyar $) olacak. Sampo, iktisap kısmını yaklaşık 1 milyar € (1.2 milyar $) yeni ihraç edilen hibrid Tier 2 sermayesi ile mevcut nakit kaynaklardan finanse etmeyi planlıyor.

1996 yılında kurulan Hastings, İngiltere pazarında önde gelen emlak ve zayiat sigortası (P&C) sağlayıcılarından biri ve İngiltere araba, bisiklet, kamyonet ve ev sigortası müşterilerine ürün ve hizmetler sunmakta. Yaklaşık 3 milyon canlı poliçesi olan şirketin Bexhill, Leicester, Cebelitarık ve Londra’daki bölgelerde 3.500’den fazla çalışanı bulunuyor.