E-spor koçları ve ekipleri için sigorta

İngiliz insurtech Superscript, e-spor koçları ve ekipleri için sigorta ürünlerini piyasaya sürdü. Superscript artık e-spor antrenörleri ve takımları için profesyonel tazminat ve kamu sorumluluk sigortası sağlıyor.

Yeni teklife ek olarak Superscript, Uluslararası Espor Antrenörleri Federasyonu (IFoEC) ile de ortaklık kurdu. Ortaklık sayesinde yeni sigorta ürününü satın alan IFoEC üyeleri indirimli fiyatlardan yararlanabiliyor.

Superscript sigortacılıkta gelişen teknolojilerin lideri Ben Davis, “Uzun süredir en zor sigorta pazarını yaşıyor olsak da, Superscript e-spor endüstrisi için yeni ve heyecan verici ürünler yaratma konusunda birinci konumda. Özellikle son 12 ayda gittikçe güçlenen bir sektör ve bu sektör birinci sınıf korumayı hak ediyor. Bu sektöre yönelik şirket içi derin anlayışımız ve tutkumuz sayesinde, koçlar ve yeni başlayan takımlar için son derece rekabetçi ücretler için pazarlık yapabildik.” dedi.

Statista’ya göre, küresel e-spor pazarı 2020’de 950 milyon dolar gelir elde edecek. Bu değerin 2023 yılına kadar 1,6 milyar dolara çıkması bekleniyor.

IFoEC CEO’su Mark Hatter, “E-spor koçlarının eğitimine ve profesyonel gelişimine odaklanan tek küresel federasyonuz. İngiltere ve Avrupa’nın çoğundan üyelerimiz, web sitemiz aracılığıyla Superscript ile iletişime geçebilir ve IFoEC için münhasır imtiyazlı oranlar için pazarlık yaptığımızı bildiklerinden emin olabilir.” diye konuştu.

IFoEC, mevcut ve yeni e-spor koçlarının profesyonel gelişimini desteklemek için kurulmuş, türünün ilk küresel e-spor federasyonu. Geçen hafta Superscript, RSA Insurance Group ile bir ortaklığa girerek insurtech’in zanaatkarlar ve zanaatkarlar gibi tüketici mallarıyla ilgili küçük bağımsız işletmelere RSA tarafından taahhüt edilen esnek, abonelik tabanlı ticari sigorta sunmasına olanak sağladı.