Lloyd’s Europe Yüksek Mahkeme onayını aldı

Lloyd’s of London, Avrupa Ekonomik Alanı politikalarını Belçika merkezli yan kuruluşuna devretmek için İngiltere ve Galler Yüksek Mahkemesi’nden nihai onay aldı.

Lloyd’s Europe’un kuruluşu ilk olarak İngiltere’nin AB’yi terk etme oylamasının ardından, finansal hizmetler sektörü için sonuçların net olmaması nedeniyle ilan edildi. Tarihi sigorta ve reasürans piyasası daha sonra, serbest dolaşım haklarının kaybından potansiyel olarak etkilenen mevcut Avrupa işini devretmek için Brüksel merkezli bir ofisi kullanma niyetini duyurdu.

National Bank of Belgium tarafından yetkilendirilen ve düzenlenen Lloyd’s Europe, 2019’un başından beri riskleri kabul ediyor. Lloyd’s Baş Hukuk Müşaviri ve Şirket Sekreteri Peter Spiers, “Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesinin ve Birleşik Krallık ve Belçika’daki düzenleyicilerin devri kabul etmesinden çok memnunuz. Lloyd’s Europe aracılığıyla, Lloyd’s EEA’daki poliçe sahipleri, Brexit geçiş döneminin sonundan sonra da politikalarına hizmet vermeye devam edecekler.” dedi.

Lloyd’s Insurance Company SA, 30 EEA ülkesinin tamamından hayat dışı riskler yazabiliyor. Lloyd’s sendikalarıyla bir reasürans anlaşması ile desteklenirken, poliçe sahiplerinin Lloyd’s Merkezi Fonundan ve finansal derecelendirmelerden yararlanmaya devam etmesi sağlanıyor.