IKEA sigorta pazarına giriyor

İsveçli mobilya devi Ikea, Malezya’da Etiqa General Insurance Bhd tarafından imzalanan bir ev eşyaları sigortası teklifini başlattı. Ürünün adı Hemsäker, İsveççe “ev” ve “güvenlik” sözcüklerinden türetildi. Ev eşyalarının hasar görmesi, tadilat ve kişisel hukuki sorumluluk nedeniyle oluşan masrafları karşılayan ev eşyaları ve ferdi kaza sigortası. Temel planın teminatı maksimum 50.000 MYR (yaklaşık 12.400 ABD Doları) iken, “Plus” planın iki katı limit bulunuyor.

Ikea’ya göre, piyasada başka ev içeriği ürünleri varken, anlaşılması kolay ve uygun fiyatlı bir çözüm sağlama ihtiyacı bulunuyor. Şirket, poliçenin anlaşılır dilinin Malezyalıların akıllıca ve bilinçli kararlar vermesine olanak sağlayacağını ekledi. Poliçenin uygulama süreci tamamen dijital işiyor.

Etiqa General Insurance CEO’su Fukhairudin Mohd Yusof, “Etiqa General Insurance, müşterilere kapsamlı ve uygun fiyatlı ev içeriği sigortası sağlama konusunda Ikea ile ortak olmaktan mutluluk duyuyor. İster satın alma, talep gönderme veya ödeme alma olsun, her şeyi ‘hızlı ve kolay’ hale getiren kurumsal kültürümüz, müşteriler kaydolabildiği ve sigortalarını çevrimiçi olarak kolayca yönetebildiği için bunu ideal bir ev içeriği sigortası çözümü haline getiriyor. Bu özellik, birçok insanın sigorta ihtiyaçları için dijital çözümlere yöneldiği küresel bir salgında hâlâ yolumuza devam ettiğimiz için çok önemli.” dedi.

Ikea ayrıca, bir Hemsäker poliçesi satın alan Ikea Ailesi üyelerine, bir yıl sonra 3.000 Ikea Ailesi puanı (30 MYR değerinde) tutarında hak talebinde bulunmayan bir bonus sunacak.