Allianz’dan Avustralya’da 534 milyon dolarlık satın alma

Alman sigorta devi Allianz, Avustralya bankacılık grubu Westpac Banking Corp.’un genel sigorta işini 725 milyon A $ (534 milyon ABD $) değerinde bir anlaşma karşılığında satın almayı kabul ettiğini duyurdu. Ayrıca, 2015 yılından bu yana yürürlükte olan mevcut banka sigortası anlaşmasının genişletilmesiyle, genel sigorta ürünlerinin Westpac müşterilerine dağıtımı için 20 yıllık yeni bir münhasır anlaşma imzalayacak.

Yeni dağıtım anlaşması kapsamında, mevcut motor, karavan ve treyler ve seyahat sigortası ürünleriyle birlikte Allianz, Westpac Group markaları altında ev ve içerik dahil bir dizi kişisel sigorta ürünü çıkaracak ve hizmet verecek. Gerekli düzenleyici onayların alınmasına tabi olarak, işlemin 2021 ortalarında tamamlanması bekleniyor.

Allianz SE CEO’su Oliver Baete, “Avustralya perakende pazarındaki konumumuzu daha da güçlendirmekten ve Westpac ile ilişkimizi genişletmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. Allianz Avustralya Genel Müdürü Richard Feledy ise “Westpac, Allianz için uzun vadeli bir iş ortağı oldu ve bu yeni anlaşmayı imzalamaktan çok memnunuz” şeklinde konuştu.