Lloyd’s kömür yatırımlarını sigortalamayı durduruyor

Lloyd’s of London, 1 Ocak 2022’ye kadar bu tür karbon üreten varlıklara yapılan yatırımları durdururken, aynı zamanda kömür ve petrol kumu işletmeleri sigortasını sona erdirmek üzere hareket ediyor.

Lloyd’s, Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) Raporu 2020’de 01 Ocak 2022’ye kadar hem piyasa hem de Şirket tarafından yeni yatırımları ve 2025’in sonunda mevcut yatırımları aşamalı olarak durduracağını açıkladı.

Lloyd’s raporda, “Lloyd’s yönetici acentelerinden, termik kömürlü termik santraller, termik kömür madenleri, petrol kumları ve 2022’den itibaren yeni Kuzey Kutbu enerji arama faaliyetleri için yeni sigorta poliçelerini aşamalı olarak kaldırmaları istenecek. Müşterilerin bu geçiş dönemi boyunca desteklenmesini sağlamak için, mevcut politikaların aşamalı olarak kaldırılmasının 2030 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.” denildi.

Hedefin, sürdürülebilirliği tüm ticari faaliyetlerine entegre ederek asırlık sigorta piyasasını “gerçekten sürdürülebilir” hale getirmek olduğunun altı çizildi.

Öte yandan, Allianz, AXA, AXIS Capital, Chubb, Generali, Hannover Re, The Hartford, Liberty Mutual, Munich Re, QBE, SCOR, Swiss Re ve Zurich Insurance gibi diğer sigortacılar ve reasürörler, sigortalarını ve / veya karbon yatırımlarını çoktan kesti.