Lloyd’s underwriting odasını tekrar kapatıyor

Sigorta ve reasürans piyasası Lloyd’s of London, İngiltere’de bu hafta yeni karantina önlemlerinin alınmasının ardından sigortalama odasının (underwriting room) bir kez daha kapatılacağını duyurdu.

İngiltere Hükümeti, son haftalarda yayılan daha bulaşıcı COVID-19 varyantını kontrol etmek amacıyla pazartesi günü yeniden karantina kısıtlamaları getirdi.

Yeni durum, kesinlikle gerekli olduğu durumlar haricinde evden çalışmayı içeriyor, yani çoğu personel önümüzdeki haftalarda Lloyd’s binasına erişemeyecek.

Bu nedenle Lloyd’s, piyasanın bu “zorlu zamanlarda” açık kalacağını belirtmesine rağmen, sigortalama odasını ikinci kez geçici olarak kapatma kararı aldı.

Lloyd’s, pandemiye yanıt olarak Birleşik Krallık’ta birkaç ay süren tecrit tedbirlerinin ardından Eylül ayında sigortalama odasını yeniden açmıştı. Yaz boyunca, pazar ayrıca komisyoncuları ve sigortacıları online olarak birbirine bağlamaya yardımcı olacak bir “sanal yüklenim odası” başlatmıştı. Ancak Lloyd’s, yeni tecrit tedbirlerinin uygulamaya konulduğu Kasım ayında sigortalama odasına erişimi haftada bir gün ile sınırlamak zorunda kalmıştı.