Sigorta devi ABD’deki operasyonlarını tasfiye edecek

İngiliz sigorta devi Prudential Plc, ABD’deki işlerini 2021’de tasfiye etmeyi planladığını açıkladı. Bölünme şeklinde planlanan tasfiyenin 173 yaşındaki sigortacının sadece yüksek büyüme oranına sahip Asya’ya ve Afrika’ya odaklanacak şekilde tamamlanması bekleniyor. Önerilen bölünmenin ABD’deki şirket Jackson’un ayrılığını hızlandıracağı ifade edildi. Bölünme, sigortacının İngiltere’deki M&G operasyonunun bölünmesini 2019’da tamamlamasından bu yana karşılaştığı en son ayrılık olacak.

Bölünmenin, hissedarın ve düzenleyici makamın onayına tabi olduğu açıklanırken, Prudential, eylemin mümkün olabileceğinden çok daha erken bir iş ayrılığına yol açacağını belirtti. Bölünmenin ardından Prudential, grubun Asya’daki yatırımını desteklemek için zaman içinde para kazanmaya çalışacak ve Jackson’da ise % 19,9’luk kontrol dışı hisseye sahip olacak.

Eski MetLife CEO’su Steven A Kandarian, 1 Şubat 2021 tarihinden itibaren Jackson’ın icracı olmayan başkanı olarak görev yapacak. Kandarian, bu önemli zamanda yönetim kuruluna liderlik etmekten onur duyduğunu ve Jackson’ın bağımsız olarak listelenen bir şirket olarak büyümesini ve başarısını desteklemeyi dört gözle beklediğini söyledi.

Hayat sigortacısı Prudential’de öz sermaye artışı düşünüyor. Finansal esnekliğini artırmak ve Asya’daki büyüme fırsatlarından yararlanmasını sağlamak için 2.5 – 3 milyar $ (yaklaşık 1.83 milyar £ – 2.20 milyar £).