Sigortacılar 4 aydır İzmir’le yatıp kalkıyor

İzmir son yılların en kötü aylarını yaşıyor. 30 Ekim 2020 tarihinde 7.0 şiddetinde depremle sarsılan kente son 4 aydır afetlerin ardı arkası kesilmiyor. Kısa süre önce yaşanan ve büyük hasara yol açan sel felaketine dün akşam da Çeşme ilçesindeki Alaçatı liman bölgesinde hortum ve dolu felaketi eklendi.

Sigorta şirketleri acenteleri ve eksperleri ile birlikte hızla hasar yaşanan bölgeye koşarken, söz konusu felakette evleri, araçları ve deniz araçları hasar görenlerin hasar tespit çalışmalarına başlandı. Öte yandan dün akşam hortumla birlikte şiddetli dolu yağışı bölgedeki seralarda da büyük hasara yol açtı. Urla ilçesindeki 700 seranın da doludan zarar gördüğü belirtilirken, TARSİM de hasar tespit çalışmalarına başladı.

İzmir’de etkili olan hortum ve rüzgar yıkıma neden oldu. Alaçatı Mahallesi’nde bir vinç inşaat alanındaki işçi barakalarının üzerine devrildi. Ayağı kırılan bir kişi İzmir’e sevk edildi. 15 işçinin de vücutlarının farklı yerlerinde sıyrıklar oluştuğu öğrenildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Daha önce İzmir’de görülmemiş bir vaka yaşandığını ifade ederek, “Bu oldukça kuvvetli bir hortum. Şimdi sahili gezdik. Özellikle Alaçatı Port bölgemizde araçları 8-10 metre havaya kaldırıp binaların üzerinden aşıp diğerlerinin üzerine atmış ve oldukça fazla araçta tahribat olduğu anlaşılıyor” ifadelerini kullandı. Yamaç Evleri bölgesindeki bazı konutlarda hasar oluştuğunu da aktaran Köşger, Urla ilçesindeki 700 seranın da doludan zarar gördüğünü açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, “Çeşme Alaçatı Port civarında oluşan hortumun maddi zararı büyük. AKS ekiplerimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi tüm kurumsal gücüyle vatandaşlarımızın yanında” ifadesini kullandı.

Öte yandan Çiğli, Urla, Torbalı, Güzelbahçe ve Narlıdere başta olmak üzere birçok ilçede yer yer ceviz büyüklüğüne ulaşan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği ( TÜSED), geçtiğimiz günlerde meydana gelen İzmir’deki sel afetinde İzmir Buca, Karabağlar ve Konak ilçelerinin etkilendiği, oto ve oto dışı branşlarda yaklaşık 3 bin hasar dosyasının açıldığını duyurmuştu.