Aviva, Türkiye’deki ortak girişimi için seçenekleri araştırıyor

İngiliz sigorta devi Aviva, son dönemde birçok ülkedeki iştiraklerinin satış haberleri ile gündemde. Bloomberg’de bugün yer alan bir haberde Aviva CEO’su Amanda Blanc’ın Türkiye’deki ortak girişimi için seçenekleri araştırdığını yazdı.

Bloomberg, İngiliz sigorta devi Aviva hakkında dikkat çeken bir haber yayınladı. Haberde Aviva’nın toplamda yaklaşık 6 milyar € (yaklaşık 5.23 milyar £) elden çıkarmayla ilerlemeye devam ettiği ve İtalya’daki operasyonlarının satışı ile ilgili ileri görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Haberde, durumu bilen kimliği belirsiz kaynakların, şirketin İtalyan hayat sigortası işini Paris merkezli CNP Assurances’e satmak için görüşmelerde bulunduğu ifade edildi.

Bu arada Allianz SE’nin Aviva’nın ülkedeki genel sigorta birimini satın almak için görüşmelerde olduğu söyleniyor. Kaynaklar, birkaç hafta içinde bir anlaşmaya varılabileceğini ve İtalyan elden çıkarmalarının toplamda 1 milyar € ‘dan fazla (yaklaşık 0.87 milyar £) gelir getirebileceğini açıkladılar, ancak henüz hiçbir nihai anlaşmaya varılmadığını vurguladılar. Bloomberg, bu sabah Aviva hisselerinin % 3,1’e kadar yükseldiğini bildirdi.

Bu hareket, Aviva CEO’su Amanda Blanc’ın, sigortacının temel olmayan varlıkları indirerek zor durumda olan hisse fiyatını iyileştirme stratejisinin bir parçası ve Singapur işindeki çoğunluk hissesini satmak için anlaşmaları izliyor ve İtalya ve Polonya’daki birimlerini elden çıkarmak için harekete geçiyor. Bloomberg, Blanc’ın Aviva’nın Türkiye’deki ortak girişimi için seçenekleri araştırdığını da belirtti.

Güncelleme, Fransız karşılıklı sigortacı Macif’in Aviva’nın ülkedeki sigorta operasyonlarını satın almak için öncü olarak ortaya çıktığı haberini takip ediyor.