Marsh kripto paralara yönelik sigorta çözümleri geliştiriyor

Global sigorta brokeri devi Marsh, kripto para birimi gibi dijital varlıklar için yeni sigorta çözümlerinin geliştirecek. Broker devi bu konuda çalışmak üzere İngiltere’de yeni bir Dijital Varlık Lideri atadığını duyurdu.

reinsurancene.ws’de yer alan habere göre, Marsh, Ankur Kacker’ı Londra merkezli Marsh JLT Specialty adlı sigorta şirketinde Finansal ve Profesyonel (FINPRO) Uygulaması’nda Dijital Varlık Lideri olarak seçti. Yeni görevinde Kacker, Kıymet Sigortası Lideri Philip Turner’a rapor verecek ve kripto para birimi gibi dijital varlıklar için yeni sigorta çözümlerinin geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Kacker, Blockchain, kripto para birimi ve dijital varlıklar alanlarında faaliyet gösteren şirketlere risk transferi çözümleri sunan New York merkezli Dijital Varlık Risk Transferi (DART) ekibiyle yakın bir uyumda çalışmaya devam edecek.

Kacker, Marsh’a ilk olarak 2008 yılında Hindistan’ın Mumbai kentinde katıldı. 2017 yılında dijital varlık sigortası konusunda uzmanlaştığı Birleşik Krallık Kıymet Sigortası departmanının bir parçası olarak Londra’ya taşındı. 13 yıllık kariyeri boyunca, finansal kurumlar ve teknoloji kuruluşları dahil olmak üzere çok çeşitli sektörlerden müşterilerle çalıştı.