“2020’de riskler uyumadı fakat sektör iyi bir sınav verdi”

2020 yılının sigorta sektörünün iyi bir sınav verdiği, Quick Sigorta’nın da hedeflerine ulaştığı bir yıl olduğunu söyleyen Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, “2020 yılında riskler uyumayacak demiştik, öyle de oldu. Pandemi etkilerine rağmen sektör, büyüme yaşarken, Quick Sigorta olarak da 2020 yılını hedeflerimizin üzerinde kapattık” dedi.

Sigortacılığın en önemli özelliklerinden biri olan risk transfer yönetiminin ön plana çıktığı 2020 yılı, sigortanın güvencesinin vatandaşlar tarafından anlaşıldığı bir yıl oldu. Geride bıraktığımız 2020 yılını hem sigorta sektörü hem de Quick Sigorta özelinde değerlendiren Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, “2020’nin risklerin uyumayacağı bir yıl olacağını söylemiştik, öyle de oldu. 2020 yılı sigorta ve risk farkındalığının arttığı bir yıl oldu. Sektör olarak insanlara risk bilincini hatırlattığımız, risklerin uyumadığını fark ettirdiğimiz bir yıl oldu bu da sektörün üretim rakamlarına yansıdı. Pandemi süreci ile birlikte sektör paydaşları olarak birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir başarı ortaya koyduk ve iyi bir sınav verdik. Rakamlara baktığımızda özellikle hayat tarafında yaşanan %27’lik büyüme hayat dışı tarafına baktığımızda ise sektörün %17 oranında büyüme yaşadığını, toplam rakamlara bakıldığında ise sektörün 2020 sonunda %19’luk bir büyüme ile 82 milyar lira prim ürettiğini görüyoruz. Quick Sigorta özelinde baktığımızda ise %20’lik büyüme ile 2020 yılını 1,6 milyar liraya ulaşan prim üretim hacmi ile kapattık. 2020 yılı için hedeflediğimiz prim üretimini aştık, 2021 yılında ise hedefimizi yükselttik ve yıl sonuna kadar 2 milyar liralık prim üretimine ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

Kefalet senetlerinde 1 milyar liralık hacim yarattık

2019’a kıyasla %25 üzerinde reel büyüme ile Quick Sigorta olarak 2020 yılını hedeflerinin üzerinde kapattıklarını dile getiren Yaşar, “Şirketimizin pazar payı %2,5’a, özellikle trafik sigortalarında %11’e kadar ulaştı. Şu ana kadar piyasaya sunduğumuz gayri nakdi kredi diyebileceğimiz kefalet senetlerinde 1 milyar liralık hacim yarattık” diye konuştu. 2020 yılında yaşanan doğal afetlerin sigortalılık oranlarına etkisi ile ilgili de yorumlarda bulunan Yaşar, “Konut, Türkiye’de sadece barınma aracı değil aynı zamanda bir yatırım aracı. Quick Bina Tamamlama Sigortası ürünümüz ile hem projelerin doğru risk seviyeleri ile tasarlanması için hem de riskler gerçekleştiğinde bireysel yatırımcıların zarar görmemesi için de hayati bir ürün olma özelliğini taşıyor” dedi. Ahmet Yaşar, şirket olarak 2021 hedeflerini ise şöyle aktardı: “Quick Sigorta olarak ulaşımı kolay, uzmanlık gerektirmeyen ve ucuz ürünler geliştirmeye çalışıyoruz. 2021’de de vatandaşlarımıza yaratacağımız çözümlerle onların yanında olmaya devam edeceğiz.”