Lloyd’s Underwriting Room’u Nisan veya Mayıs’ta açabilir

Lloyd’s, 12 Nisan’daki Paskalya’dan sonra veya 4 Mayıs’taki İngiltere tatilinden sonra Londra’daki Lime Street’teki sigortalama odasını yeniden açmayı planlıyor. Lloyd’s, kararın Birleşik Krallık hükümetinin karantinadan çıkma yol haritasına ilişkin güncellemesine bağlı olacağını ve önümüzdeki hafta beklenen kısıtlamaların hafifletilmesinin çok kademeli olacağına dikkat çekti.

Lloyd’s yaptığı açıklamada, “Lloyd’s, hem sigortalama odasını hem de [Corporation of Lloyd’un] ofislerini nasıl ve ne zaman güvenli bir şekilde yeniden açabileceğimize dair planlar üzerinde çalışıyor. Şirketimizin ve pazarımızın güvenliğini sağlamak çok önemlidir ve devam edecek sosyal mesafe önlemleri ile, sosyal mesafeyi sürdürmemizi ve % 45 kapasiteyi aşmamamızı sağlamak için iş sınıfı rotamızı eski haline getirme olasılığımız yüksek.” ifadelerine yer verdi.

Lloyd’s’da Eylül ayında, sigortalama odası kademeli bir şekilde çalışmaya başladı. Lloyd’s, “Hükümetin yol haritasını gördükten sonra, yaklaşımımızı buna göre geliştireceğiz ve bir güncelleme sağlayacağız. Umarız yakında herkesi sigortalama odasına geri getirebiliriz.” dedi.

İngiltere hükümetinin pandemi karantinalarının bir sonucu olarak Lloyd’s, İkinci Dünya Savaşından bu yana ilk kez Mart 2020’de sigortalama odasını kapattı. 1 Eylül’de, Lloyd’s yüz yüze sigortalama için yeniden açıldı, ancak sigorta odasının sosyal mesafe kurallarına uyma kapasitesini % 45’e düşürdü. 5 Kasım ve 2 Aralık arasında, Lloyd’s Birleşik Krallık’taki tüm çalışanlardan birkaç temel rol dışında evden çalışmalarını istedi. 1 Ocak yenilemelerine giden kritik dönemde, sigortalama odasına erişim sadece Çarşamba günleri açık tutuldu. 6 Ocak 2021’de hükümet tarafından zorunlu kılınan ikinci ulusal tecrit sırasında ise Lloyd’s sigortalama odasını ikinci kez kapattı.