Türk Reasürans’ın aktif sermayesi 1 milyar TL’yi aştı

Dünyada global oyuncu olmak isteyen Türk Reasürans AŞ 2020’de vergi öncesi 105 milyon TL kara ulaşırken, aktif sermayesinin de 1 milyar lirayı aştığı belirtildi.

Türk Reasürans AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Selva Eren, Finans Derneği tarafından düzenlenen moderatörlüğünü Finans Derneği Onursal Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baha Karan’ınyaptığı online toplantıda ‘Kuruluşundan Bugüne Türk Reasünars’ın Başarı Yolculuğu’nu anlattı.

Eren, şirketin kurulmasıyla birlikte Türkiye’nin yurtdışma ödediği 1 milyar Euro’yu ülke içinde kalmasını sağladıklarım belirtti. Kendi öz kaynaklarıyla ana reasürans uygulamalarını hayata geçirdiklerini ve 2021 Ocak ayı itibariyle bunu tamamladıklarını kaydeden Eren, “Burada hasar bilgilerine kadar her şeyi içine alan başarılı bir uygulama gerçekleştirdik. Çok da heyecanlı oldu. Yeni kurulan reasürans şirketi için bu çok önemli idi. Sigorta şirketlerimiz ile global ölçüde başarı elde ettik” dedi.

Eren, Devlet Destekli Alacak Sigortası payına ek 6 milyar lira finansman sağladıklarının da altını çizerek, “Bizden önce bu alanda 17 bin alıcıya ulaşılmışken bizimle birlikte bu rakam 40 bine çıktı” dedi. Eren, şöyle devam etti: “Reasürans içinde 12 milyar lira bir para var. DASK’ın işletmeciliği bize geçti. İzmir depreminde çok proaktif yer aldık. 3 saat içinde bölgedeydik. 330 milyon TL DASK ödemesi yaptık.”

Kaynak: DÜNYA