Generali, AXA’nın Malezya’daki iştirakleri ile ilgileniyor

 

İtalyan sigorta devi Generali’nin Malezya’daki ticari varlığı Fransız rakibi AXA’dan yaklaşık 300 milyon € (478,3 milyon SG $) karşılığında satın almak için görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

Reuters’de yer alan habere göre, Malezya pazarında halihazırda faaliyet gösteren Generali, potansiyel anlaşmayı Çarşamba günü bir yönetim kurulu toplantısında tartıştı. Kaynaklara göre Generali, Malezya’da AXA’dan 700 milyon € değerinde birkaç işletme satın almayı planlıyordu, ancak bunun yerine ülkedeki AXA’nın hayat dışı sigorta operasyonlarını satın almayı tercih ediyor. Anlaşma başarılı olursa, Generali’yi Malezya’daki en büyük ikinci P&C sigortacısı yapabilir.

Kaynaklardan birinin aktardığına göre, “Asya hızlı büyüyen bir pazar ve Generali için bir odak noktası.”

Hem Generali hem de AXA konu hakkında yorum yapmayı reddetti. Geçen ay Generali CEO’su Philippe Donnet, şirketin 2 milyar Euro’nun üzerinde bir satın alma sermayesine sahip olduğunu çeşitli fırsatlara baktığını söyledi. Bu arada, 2019’da, AXA ve Malezya’daki yerel ortağı Affin Bank Bhd’nin, potansiyel bir satışı ve çeşitli seçenekleri araştırdığı bildirilmişti.