Insurtech Ignatica sigortacılığı değiştirmek istiyor

Hong Kong merkezli insurtech Ignatica’nın dijital self servis ve akıllı otomasyon platformunun geliştirilmesi için 7 milyon dolar fon sağladığı bildirildi.

insurtechdigital.com’da yer alan habere göre, “Netflix ve Amazon’un dünyanızı değiştirmek için kullandığı teknolojiyle” sigortayı değiştirdiğini iddia eden Ignatica, sigortaya belirgin bir 21. yüzyıl yaklaşımı getirmeye çalışıyor.

Şirketin platformu özellikle şunları kullanıyor:

Mikro hizmetler
Açık API’ler
Bulut
Dağıtılmış defter
Gelişmiş analiz

Bu teknolojiler, eski sistemlerin kullanılmasıyla mümkün olandan daha fazla verimlilik, şeffaflık ve esneklik üretmek için bir araya geliyor. Bu nedenle, sigortacılar yeni ürünleri eskisinden daha hızlı ve daha ucuza oluşturabilir ve piyasaya sürebilir.

Bunun temelini, eski Willis Towers Watson, Manulife ve AXA çalışanlarının yanı sıra diğerlerinden oluşan son derece deneyimli Ignatica yönetim ekibi oluşturmakta. 2018 yılında kurulan Ignatica, sigorta sektörü için önemli bir dönüşümün yaşandığı bir dönemde şimdi ivme kazanıyor.

Ling Feng Capital, Artesian ve AFG Fund da dahil olmak üzere diğer APAC destekçileri ve ABD merkezli SOSV Yatırım Fonları ile birlikte 7 milyon dolarlık tura liderlik etti. Ignatica’nın CEO’su ve Kurucu Ortağı Manuel San Miguel, salgından bu yana endüstrinin hızlı gelişiminin şirketin gelişimi için önemli olduğunu düşünüyor gibi görünüyordu. Manuel San Miguel, “Sigorta endüstrisi, tüketicilerin cep telefonlarından başka bir şey olmadan sigorta hizmetlerini satın alma ve bunlarla kolayca etkileşim kurma rahatlığını arayan benzeri görülmemiş bir dönüşüm çağından geçiyor” dedi.