Ping An yeşil finans faaliyetlerini hızlandırıyor

Sigorta devi Ping An Insurance (Group) Company of China, yeşil finans faaliyetlerinde kapsamlı bir güncelleme yaptığını duyurdu ve bu faaliyetler için nicel performans hedefleri belirledi.

Sigortacı, 22 Nisan’daki 52. yıllık Dünya Günü’nden bir gün önce yayımlanan “Ping An’dan Dünya’ya Bir Mektup” ta bu hedeflerini özetledi.

Ping An’dan yapılan bir açıklamaya göre, bu çabalar, Çin’in 2060 yılına kadar karbon nötrlüğü sağlama, küresel iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olma ve sürdürülebilir sosyal kalkınmayı teşvik etme hedefine olan katkılarının bir parçası.

Ping An, sigorta, yatırım ve kredi alanlarındaki gücünü kullanarak dünyanın önde gelen yeşil finans grubu olmayı hedeflediğini söyledi. Şirket, 2060 yılına kadar karbon nötr olmadan önce Çin’in 2030 yılına kadar CO2 emisyonu zirvesine ulaşmasına yardımcı olmayı taahhüt ettiğini belirtti.

Ping An’ın yeşil yatırımlarının yıllık büyüme oranları için hedefler en az % 20, yeşil sigorta primleri en az % 70 ve yeşil kredi bakiyesi en az % 20 olarak belirlendi. Ping An, 2025 yılına kadar toplam 250 milyar RMB (51,17 milyar SG) yeşil sigorta primi ve 400 milyar RMB yatırım ve kredi ile genel hedeflere ulaşmayı hedefliyor.

Şirket, yeşil yatırımı  ile iklim değişikliği risk yönetimini aktif olarak teşvik edecek, sigorta primleri sağlayacak ve yeşil projelere ve yeşil şirketlere krediler için yeşil kanallar veya tercihli faiz oranı politikaları sunacak.

Ping An, bu çabaları denetlemek için grubun başkanı Ma Mingzhe’nin yönlendirdiği bir Yeşil Finans Komitesi oluşturdu. Komite, grup ve üye şirketleri için strateji, plan ve sistemleri koordine edecektir. Grup çapında bir Yeşil Finans Ofisi kurulacak ve üye şirketler de kendi versiyonlarını oluşturacak.