Zurich Insurance’dan şirketlere özel ruh sağlığı uygulaması

İsviçreli sigorta devi Zurich Insurance, çalışanlarının ruh sağlığı sorunlarını yönetmelerine yardımcı olmak isteyen İngiltere’deki şirketler için yeni bir sağlık riski değerlendirme uygulaması başlattı.

Yeni dijital çözüme Zurich Risk Advisor (ZRA) adı veriliyor ve şirketlerin çalışanlarının ruh sağlığı riskleri hakkında daha fazla bilgi edinmesini sağlayan uygulama tabanlı bir risk değerlendirme aracı. ZRA uygulaması, yalnızca Zürih müşterileri için değil, tüm İngiltere şirketleri için ücretsiz olarak indirilebiliyor. Sektör standartlarıyla bağlantılı öneriler ve içgörüler alıyor ve bir dizi soru seti yayınlayarak farklı kurumsal senaryolar üzerinde testler yürütüyor. İşletmeler daha sonra ruh sağlığı risklerinin meydana gelebileceği alanları belirleyebiliyor ve hazırlık yoluyla riski azaltabiliyor.

Sağlık ve Güvenlik İcra Ajansından alınan verileri kullanan Zurich, aşağıdaki ruh sağlığı ile ilgili rakamlara dikkat çekti ve uygulamanın bu alanlardan bazılarını hafifletmeye yardımcı olacağını umuyor.

*Ruh sağlığı zayıf olanların işverenlere yıllık maliyetin 45 milyar sterlin civarında olduğu tahmin ediliyor ve bunun yarısından fazlası şimdiki zamana atfediliyor (27- 29 milyar sterlin)
*Çalışan başına ruh sağlığı devamsızlığının ortalama maliyeti 1.475 sterlin ile 2.277 sterlin arasında değişmektedir. Bu, kamu ve özel sektörde benzer.
*İşle ilgili stres, depresyon veya anksiyete nedeniyle 12,8 milyon iş günü kaybedildi.
*Akıl sağlığı müdahalesine harcanan her 1 sterlin için ortalama 5 sterlin getirisi var.