Türkiye Insurtech Haritası yayında..

Türkiye Insurtech Haritası yayında.  Sigorta sektörü, uzun yıllardır bireylerin ve kurumların hayatının her alanında farklı çözümler sunmaya devam ediyor. İTÜ Çekirdek’ten konuya ilişkin yapılan paylaşımlarda, ” Insurtech Programı ile ana hedefi sigorta sektörüne yönelik, teknoloji ve inovasyona dayalı ürün ve çözümler sunan startup girişimlerin artması ve global ölçekte başarı hikayelerinin oluşması.
Haritayı oluştururken, aslında ekosistemde bu alana odaklanan çok sayıda girişim olduğunu da gördük.
Haritanın mümkün olduğunca kapsayıcı olmasına çalıştık.
Oldukça deneyimli, belki artık startup aşamasını geçmiş şirketlerle birlikte, oldukça yeni oyuncular da var. Bazıları salt sigorta alanını hedeflerken, bazıları ise geliştirdikleri ürün ve hizmetleri sigorta sektörüne de sunmayı isteyen girişimler.
Öte yandan, sadece şu anda faal girişimleri dahil etmeye gayret ettik. Elbette, atladığımız girişimler olacaktır.
Sonuçta bu harita dinamik bir yapıda ilerleyecek. Dolayısıyla, burada yer alması gerektiği düşünen girişimler varsa, başvurularını bekliyoruz. İTÜ Çekirdek Insurtech Program paydaşı olan Agito Software & Consulting, Aksigorta, AvivaSA Emeklilik ve Hayat, AXA Türkiye, Eureko Sigorta, HDI Sigorta A.S. ve Türkiye Sigorta şirketlerine destekleri için teşekkürler.” denildi.

https://lnkd.in/dMB5yZz