Swiss Re, New China Life’taki kalan hissesini sattı

Reasürans devi Swiss Re Pekin merkezli hayat sigortası şirketi New China Life Insurance Co’daki kalan hissesini sattı.

Çinli yayın organı Caixin’de yer alan habere göre, Swiss Re’nin Pekin merkezli hayat sigortası şirketi New China Life Insurance Co’daki kalan hissesini satmış olabileceği ifade edildi. Swiss Re, 2013 yılında New China Life’da 152,9 milyon adet hisse satın aldı, ancak daha sonra birkaç yıl önce bunların neredeyse yarısını yaklaşık 3,55 milyar Hong Kong doları (455 milyon ABD Doları) değerinde bir anlaşmayla sattı. Ancak şimdi, Hong Kong borsasındaki kayıtlara göre, Swiss Re’nin kalan 77.9 milyon New China Life hissesini her biri 29.2 HK $ fiyattan toplam 2.3 milyar HK $ (300 milyon ABD $) sattığı belirtildi.

Bu satış önceki anlaşmaya göre açıkça daha az karlı olsa da, reasürörün 493 milyon ABD $ ödediği düşünüldüğünde, yatırımın genel olarak Swiss Re için olumlu olarak görüldü.

İki satışı bir araya getiren Swiss Re, New China Life hisselerini toplam 755 milyon dolara sattı ve 262 milyon dolar kazandı.

En yüksek döneminde, Swiss Re’nin 152,9 milyon hissesi, New China Life’ta %4,9’luk bir hisseyi temsil ediyordu ve Zurich Insurance Company Ltd’nin hisselerini 2013 yılında 3.82 milyar HK $ (493 milyon ABD Doları) karşılığında satın almıştı.

O zamanlar New China Life, yaşam ve sağlık ürünlerine odaklanan brüt prime dayalı olarak Çin’deki en büyük üçüncü hayat sigortası şirketi olarak kabul ediliyordu. Habere göre Swiss Re, New China Life’ta kalan hissesinin satışına ilişkin bir açıklama yapmadı.

Bununla birlikte, reasürör, 3,9 milyar dolarlık COVID-19 tazminat talepleri ve rezervleri nedeniyle nihayetinde 878 milyon ABD doları net zarar bildirdiği 2020’deki zorlu bir yılın ardından bu zararı telafi etmek için satış yapmış olabileceği konuşuluyor.