İngiliz siber acente Envelop Risk’e 130 milyon dolar fon

Birleşik Krallık merkezli siber reasürans/sigorta yönetim acentesi Envelop Risk, SoftBank Vision Fund 2 liderliğindeki 130 milyon dolarlık bir B Serisi yatırımı duyurdu.

Finansman, Envelop Risk’in Londra ve Bermuda’daki tescilli makine öğrenimi ve veriye dayalı yüklenim faaliyetini genişletme planlarını, büyümeyi küresel olarak ve siber reasürans/sigortanın ötesinde yeni pazarlara yönlendirme umuduyla kolaylaştıracak.

İşlemin bir parçası olarak SoftBank Investment Advisers yatırımcısı Neil Cunha-Gomes, Envelop Risk’in yönetim kuruluna katılacak. İşlemin, hissedar onayına bağlı olarak Ekim 2021’de tamamlanması planlanıyor.

Envelop Risk, gelişmiş siber analitik uygulamasıyla ürünlerini farklılaştırarak, müşterilerin portföylerini daha hassas bir şekilde yönetmelerini sağlayarak, küresel sigorta şirketleri için ısmarlama reasürans sağlıyor. Firma, olgunlaşan siber sigorta pazarlarına kanıtlanmış siber sigorta yeteneklerini tanıtmak için fiyatlandırma teknolojisi, poliçe metni ve hasar desteği ile birlikte reasürans kapasitesi sunabiliyor. Ek olarak, Envelop, gömülü sigorta çözümlerini başlatmak için siber teknoloji firmalarıyla ortaklık kuruyor.

Envelop Risk, turdan elde edilen geliri siber reasürans ve siber teknoloji ortaklıklarındaki operasyonları genişletmek için kullanmayı planlarken, siber risklerin ticari kuruluşlar üzerindeki olası ekonomik sonuçlarını değerlendirmek için tahmine dayalı analitiklere büyük yatırım yapmaya devam ediyor.

Envelop Risk, merkezi Bristol, İngiltere’de bulunan ve Londra, Bermuda ve San Francisco’da ofisleri bulunan küresel bir özel siber ve gelişmekte olan risk aracılık şirketidir. Envelop Risk’in tescilli modeli, yapay zekayı birleştirerek siber ve diğer ortaya çıkan risklerin karmaşıklığını ele alarak; güvenlik analitiği; ekonomik, finansal ve davranışsal analiz ve modelleme ve simülasyonlar yapıyor.