Araba hırsızlarının Almanya sigortacılığına zararı 214 milyon Euro

2020’de araba hırsızları Almanya’da 10 bin 697 tam sigortalı araba çaldı ve 214 milyon Euro’luk ekonomik hasara neden oldu. Alman Sigortacılar Birliği (GDV) tarafından yayınlanan verilere göre, sigorta şirketleri ilk kez bir hırsızlık için ortalama 20.000 Euro’dan fazla ödemek zorunda kaldı.

GDV Genel Müdür Yardımcısı Anja KÖFER-ROHRBACH, “Araba hırsızları öncelikle SUV’ları hedef alıyor. En çok çalınan 10 otomobil arasında 7 SUV var. En sık Land Rover çalınıyor, onu BMW ve Toyota izliyor.” dedi.

İstatistiksel verilerin gösterdiği gibi, bireysel hırsızlıklar giderek daha pahalı hale geliyor. Örneğin, toplam hırsızlık sayısı %25 azalırken, Land Rover hırsızlıklarının sayısı geçen yıl üçte bir oranında artarak 190’a ulaştı, böylece neredeyse tamamen sigortalı 1000 Land Rover’dan ikisi çalındı.

Berlin, ülke çapındaki araba hırsızlıklarının %20’sinin burada gerçekleştiği, hırsızlık oranının en yüksek olduğu Almanya bölgesi olma konusunda talihsiz bir rekora sahip. Hırsızlık riski cumhuriyetin güneyinde hala çok düşük. GDV analizine göre Bavyera ve Baden-Württemberg’de birlikte çalınan araba sayısının yarısı bile sadece Berlin’de çalındığını gösteriyor.

Almanya’daki araba hırsızlıkları hakkında coğrafyaya ve araba türlerine göre kapsamlı bilgiler derneğin web sitesinde mevcut.