Dünyanın en iyi 3 InsurTech Merkezi: ABD, İngiltere ve Almanya

Yazılım ve hizmet firması Porch’a göre, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Almanya dünyanın en hızlı büyüyen insurtech merkezlerinden üçü.
insurtechdigital.com’da yer alan habere göre, sigorta trilyon dolarlık bir endüstri ve giderek büyüyor. Sigorta ürünlerine olan talebe ayak uydurabilmek için birçok şirket insurtech’e yöneliyor. Geleneksel sigorta uygulamaları ile teknoloji tabanlı çözümlerin bir kombinasyonu olarak insurtech, son yıllarda giderek daha popüler hale geldi.

Porch tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, dünyada InsurTech inovasyonu için önde gelen üç merkez var. Peki, hangi ülkeler insurtech inovasyonuna öncülük ediyor?

Amerika Birleşik Devletleri

Birincisi, rekabetçi pazarı ve girişimci ruhu nedeniyle birçoğunun sigorta teknolojisinde başarı bulduğu 1.370 insurtech şirketi ile ABD. Küresel insurtech pazar payının yüzde 44’ünü elinde tutan Amerika Birleşik Devletleri, sigorta teknolojisindeki en büyük isimlerden bazılarına da ev sahipliği yapıyor. Bunlar arasında, her ikisi de insanların sigortaya bakışını yeniden tanımlamak için en dönüştürücü teknolojilerden yararlanan öncü şirketler olan Lemonade ve Hippo Insurance yer alıyor.

Porch Group’taki Insurtech bölümünün Başkanı Adam Kornick’e göre, “ABD, dünyadaki en büyük sigorta pazarı ve tarihsel olarak önde gelen teknolojilerin kuluçka merkezidir, bu da onu insurtech için doğal bir uyum haline getiriyor. Benzer şekilde, İngiltere ve Almanya gelişmiş ekonomilerdir. Büyük sigorta pazarları ve önemli teknoloji yetenekleriyle. Buradaki önemli nokta ise bu ülkelerin insurtech’ler için ölçeği ve çekiciliğidir.”diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri hem son derece çekici hem de doyumsuz bir pazar ve ikinci en büyük insurtech merkezi ile karşılaştırıldığında şirketlerin en az dört katı.

Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda

Birleşik Krallık, kurulmuş 313 sigorta şirketi ile insurtech inovasyonu için ikinci sıcak nokta. Büyük çoğunluğu, dünyadaki en fazla sayıda insurtech işletmesine sahip olma rekorunu elinde tutan Londra’da bulunuyor. Bu merkez, Zego ve Bought by Many gibi yıkıcı markalar tarafından yönetiliyor. Bu iki ileri görüşlü sigorta şirketi, kişiselleştirilmiş ve eyleme dönüştürülebilir sigorta ürünleri sunmak için en son teknolojiyi kullanıyor.

Engellilik ve kritik hastalık sigortasına odaklanan bir insurtech olan Breeze’nin Kurucu Ortağı ve CEO’su Colin Nabity, “Şehir bazında, en fazla insurtech şirketi Londra’da, ardından New York City ve Berlin beşinci sırada. Küresel olarak konuşursak, 2021’in sadece ilk yarısında insurtech finansmanı 7,4 milyar dolara ulaştı ve bu, önceki tüm yıllara göre toplam insurtech finansmanını çoktan aştı. Yalnızca ikinci çeyrekte, şirketim Breeze de dahil olmak üzere 162 insurtech finansman anlaşması yapıldı. Nerede olursanız olun Omaha’dan Berlin’e kadar insurtech olmak için heyecan verici bir zaman.” dedi

Birleşik Krallık, dünyanın en büyük ikinci insurtech merkezi olmasının yanı sıra modern sigortacılığın da doğduğu yer olarak kabul ediliyor.

Almanya

Son olarak, Almanya, yüksek eğitimli işgücü ve teknolojiye bağlılığı nedeniyle bir yenilikçi olarak yükseldi. Aslında, ülke şu anda neredeyse her evin internet erişimine sahip olduğu Avrupa’nın en online yeri. Ülkenin büyük şehirlerinde faaliyet gösteren toplam 130 insurtech işletmesiyle Berlin, sigorta teknolojisi inovasyonu için yerleşik bir sıcak nokta olarak yerini aldı. Wefox ve Getsafe, ülkenin rekabetçi pazarında etki yaratan iki insurtech markasıdır.

Apollo Insurance Group CTO’su Dillon Roher, “Anketin sonuçları beni şaşırtmadı çünkü bu ülkelerin her biri uluslararası prim yazan ülkelerin gelirleri açısından ilk beşte yer alıyor. Sanırım diğer en iyi ülkeler Asya’da. teknolojinin yayılması biraz daha özelleştirilmiş ve belirsiz olabilir. Insurtech endüstrisinde olup bitenlerle ilgili heyecan verici olan şey, şu anda endüstride devrim yaratan teknolojinin ortasında olmamız, diğer birçok endüstride bu on yıllar önce oldu.” şeklinde konuştu.

Almanya, endüstriyel bir güç merkezi ve teknolojik yenilikte lider olarak uzun bir geçmişe sahip. BMW ve Mercedes Benz gibi dünyanın en büyük otomotiv markalarından bazılarına ev sahipliği yapmakta. Dolayısıyla, ülkenin sigorta sektörünün de oldukça rekabetçi olması şaşırtıcı değil.

Genel olarak, insurtech sektörü iyi gidiyor ve yukarıda sıralanan ülkelerdeki yenilikçiler şüphesiz iddialı olmaya devam edecekler. Bununla birlikte, belki de genel insurtech ekosistemi bundan bir yıl sonra farklı görünecektir.