Zurich, İtalya’daki hayat portföyünü Portekizli GamaLife’a satıyor

Zurich Insurance Group’un bir İtalyan yan kuruluşu olan Zurich Investments Life S.p.A.nın hayat ve emeklilik portföyünü Portekizli GamaLife – Companhia de Seguros de Vida, S.A.’ya satıyor.

İsviçreli sigorta devinin grup baş finans sorumlusu George Quinn: “Satış, hayat geçmişimiz boyunca sermaye kullanımını iyileştirme taahhüdümüzü gösteriyor. İşlem aynı zamanda faiz oranlarına ve kredi risklerine maruz kalmamızı da azaltıyor ve İtalyan hayat ve emeklilik piyasasının müşterilerimize en iyi şekilde hizmet verebileceğimiz bölümlerine odaklanmamızı sağlıyor.” dedi.

Zurich’e göre, anlaşmanın 1 milyar ABD dolarından fazla sermayeyi serbest bırakması planlanıyor ve grup genelinde sermaye tahsisini önemli ölçüde iyileştirmeyi amaçlayan bir dizi önlemin ilk adımı. Ayrıca, işlemin 2022’nin ikinci yarısında tamamlanması ve tahmini İsviçre Ödeme Gücü Testi oranının %214 olmasıyla sonuçlanacak.

Zurich, “İşlemle GamaLife’a yaklaşık 9,5 milyar ABD doları tutarında net rezerv aktarılacak. İşlemin tamamlanmasının ardından, Zurich’in İsviçre Ödeme Gücü Testi kapsamındaki sermaye gereksiniminin, İsviçre Ödeme Gücü Testi oranına yaklaşık yüzde 11 puan ekleyerek yaklaşık 1,2 milyar ABD Doları azalması bekleniyor.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca, satışın Zurich’in likiditesini yaklaşık 200 milyon ABD Doları artırması bekleniyor.