İngiltere ve İsviçre’den Brexit sonrası için sigorta anlaşması

İngiltere ve İsviçre, her iki ülkeden sigorta şirketlerinin Brexit’ten sonra birbirleriyle serbestçe ticaret yapmalarını sağlamak için bir anlaşma imzaladı.

Mevcut AB ticaret kuralları, imzalanan yeni İngiltere-İsviçre Doğrudan Sigorta Sözleşmesinde devam edecek. İngiltere adına Şansölye Philip Hammond ve İsviçre Konfederasyonu Başkanı ve Federal Finans Dairesi Başkanı Ueli Maurer tarafından imzalanan anlaşma, İngiltere AB’yi 29 Mart 2019’da terk ettiğinde yürürlüğe girecek. Anlaşmaya göre, her iki ülke de birbirlerinin sigorta düzenlemelerini tanımayı sürdürdüğü için firmalar hala birbirlerinin yetki alanlarına girebilecekler.

İngiltere hükümeti adına yapılan açıklamada, “ İngiltere ve İsviçre sigorta şirketlerinin orijinal AB-İsviçre Doğrudan Sigorta Sözleşmesinin şartlarına uygun olarak hem bugün hem de gelecekte birbirlerinin pazarlarına erişimlerinin sürekliliğini sağlayacak” denildi. İsviçreli işletmeler tarafından İngiltere’nin finansal hizmetler sektörüne yaptığı yatırımın 11 milyar sterlinden fazla olduğu İsviçre’yi İngiltere’nin finans alanında dünyanın en büyük yatırımcılarından biri haline getirdiği ifade edildi.