İtalyan sigorta devi Generali organizasyon yapısını yeniledi

İtalyan sigorta devi Generali, şirketin yönetim organizasyonunda önemli bir yeniden yapılanmaya gitti. 

 

Başkan Andrea Sironi liderliğindeki Generali yönetim kurulu , grup CEO’su Philippe Donnet’in önerdiği şekilde organizasyonda önemli bir yeniden yapılanmayı onayladı.

1 Haziran 2024’ten itibaren geçerli olmak üzere Generali Group, kendisini sigorta ve varlık yönetimi bölümlerine ikili odaklı, çeşitlendirilmiş bir finansal kuruluş olarak yeniden konumlandıracak.

Şirket, bu yeniden yapılanmanın Generali’nin büyümeyi hızlandırmayı ve temel iş alanlarının yönetimini geliştirmeyi amaçlayan “LifeTime Partner 24: Büyümeyi Artırma” belgesinde ana hatlarıyla belirtilen stratejik vizyonuyla uyumlu olduğunu açıklıyor.

Yeni yapının aynı zamanda sürdürülebilir inovasyon ve başarı için güçlü bir temel oluşturması, grubun gelecekteki fırsatları yakalama ve gelecek stratejik aşamalara hazırlanma kapasitesini artırması da amaçlanıyor.

Yeni çerçeve kapsamında sigorta bölümüne sigorta CEO’su Giulio Terzariol öncülük edecek.

Yenilenen bölüm beş iş birimini (İtalya, Fransa ve Küresel Ticari Faaliyetler, Almanya, Avusturya, İsviçre) ve üç bölgeyi (Akdeniz ve Latin Amerika, Orta Doğu Avrupa ve Asya) içerecek.

Eski uluslararası CEO olan Jaime Anchústegui, stratejik ortaklıkları ve küresel sigorta projelerini yönetmekle görevli sigortanın CEO yardımcısı olarak görev yapacak.

Öte yandan Generali Investments Holding (GIH), Çin’deki gibi seçilmiş operasyonlar hariç olmak üzere küresel varlık yönetimini denetleyecek mevcut Varlık ve varlık yönetimi iş biriminin yerini alacak.

GIH , Conning Holdings Limited’in yakın zamanda eklenmesi ve 3 Nisan 2024’te Cathay Life ile kurulan uzun vadeli ortaklıkla desteklenen, üst düzey performans sunmayı ve küresel müşteri tabanını büyütmeyi hedefliyor.

Woody Bradford, Conning Holdings Limited’de CEO ve yönetim kurulu başkanı olarak görevini sürdürürken GIH’nin CEO’su olarak atandı. Bu arada Donnet, GYH’nin başkanlığını üstlenirken, şu anda varlık ve varlık yönetiminin başında bulunan Carlo Trabattoni varlık yönetimi sektöründe yeni görevlere geçecek.

Banca Generali, CEO Gian Maria Mossa’nın liderliğinde kapsamlı finansal danışmanlık ve varlık yönetimi çözümleri sağlamaya odaklanmaya devam edecek.

Buna ek olarak, şirketin dijitalleştirme, yapay zeka entegrasyonu ve paylaşılan teknolojik platformlar yoluyla hizmet seviyelerini ve operasyonel verimliliği artırma stratejik hedefine odaklanması nedeniyle, grubun baş işletme sorumlusu David Cis artık grup yönetim komitesinin bir parçası olacak.

Bu yeniden yapılanmayla Generali’nin grup merkezi, tüm iş bölümlerini özel yaklaşımlarla destekleyerek kapsamlı kurumsal stratejileri ve hedefleri şekillendirmeye devam edecek.

CEO Donnet konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Generali Grubu, sağlam bir sermaye konumu ve yenilikçilik ve sürdürülebilirliğe güçlü bir odaklanma ile küresel düzeyde başarılı bir şekilde entegre bir sigorta ve varlık yönetimi oyuncusu haline geldi. Daha basit ve yalın bir yaklaşım sayesinde yeni grubun sigorta ve varlık yönetimini merkeze alan organizasyon yapısı, grubun dönüşümünü hızlandıracak ve bir sonraki stratejik döngü için plan tanımını destekleyecektir.” dedi.