Aon, 13 milyar dolarlık satın alımı tamamladı

Broker devi Aon plc, ABD’li P/C brokeri NFP’nin 13 milyar dolara satın alımının tamamladığını duyurdu.  Satın alma fiyatı 7 milyar dolar nakit ve 6 milyar dolar Aon hissesi ile finanse edilecek. Kapanış başlangıçta beklenenden daha erken gerçekleşti. Anlaşmanın ilk açıklandığında kapanış tarihi 2024 ortasıydı.

NFP genel müdürü Doug Hammond, orta ölçekli pazar müşterileri için sosyal yardım danışmanlığı, varlık yönetimi ve emeklilik planı danışmanlığında lider olan NFP’yi, “NFP, bir Aon şirketi” markası altında Aon içinde bağımsız ancak bağlantılı bir platform olarak yönetmeye devam edecek. Hammond, Aon’un başkanı Eric Andersen’a rapor verecek.

Aon CEO’su Greg Case, “NFP’yi Aon’a davet ettiğimiz ve müşterilerimizin risk ve insan sorunları karşısında artan dalgalanmaları ele almalarına yardımcı olmak için birlikte çalıştığımız için bu, firmamız için tarihi bir gün. Yüksek performanslı ekipler ve Aon Business Services işletim platformumuz tarafından daha da desteklenen lider içerik ve yetenekle, müşterilerimiz için daha fazla değer yaratırken, aynı zamanda yatırımcılar için uzun vadeli hissedar değeri yaratımını da geliştireceğiz.” dedi.

Web sitesine göre, New York merkezli NFP, 2022’de 738 milyon dolarlık P/C gelirinin yanı sıra sosyal yardımlardan ve hayattan 1,1 milyar dolar ve servet ve emeklilik işinden 362 milyon dolar gelir elde etti.

Londra merkezli sigorta danışmanlığı şirketi Insuramore’a göre Aon, Marsh’ın ardından küresel olarak en büyük ikinci broker olmaya devam edecek ve Acrisure, Alliant, Gallagher, HUB ve Lockton’un önünde yer alacak.