Sigortacılıkta son nokta: “Ay Keşif Sigortası”

Japon sigorta devi Mitsui Sumitomo Insurance (MSI), Tokyo merkezli uzay ve robotik şirketi ispace’in ticari ay keşif programı olan HAKUTO-R’nin kurumsal ortağı oldu.
Ortaklık kapsamında, iki firma bir “ay sigorta hizmeti” geliştirme konusunda işbirliği yapacak. Ortak bir açıklamaya göre, ayın yüzeyi hala insanlık tarafından bilinmemekte ve birçok yeni risk içermekte. MSI ve ispace, şirketler ve bireyler için teminat oluşturmak ve birlikte ay keşfi risklerini azaltmak ve ay ekonomisinin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemek için birlikte çalışacak.
İspace’in kurucusu ve CEO’su Takeshi Hakamada, “Ay keşif sigortasının mevcudiyeti, yeni oyuncuların giriş riskini azaltarak ay endüstrisine katılmaya teşvik edecektir.” dedi.
MSI’ye göre, bir ay ekonomisinin gelişimine katılımı, en bilinmeyen okyanuslara giden gemileri kapsayan genel sigortanın ilk günlerini yansıtıyor.Şirket, bir ay işletmesi yaratılmasının, büyüyen ay keşif endüstrisinden artan talebi karşılamaya yönelik ilk ticari uygulamalar arasında olduğunu da sözlerine ekledi. Dünya ekonomisini aya genişletme konusundaki vizyonuyla uyumlu olan MSI, Ay’ı dünyadaki faaliyetlerinin uygulanabilir bir genişlemesi olarak kabul ediyor.