AXA’dan hissedarlara yönelik iklim değişikliği eğitim programı…

Fransız sigorta devi AXA, çevresel zorluklara yanıt olarak sorumlu kurumsal davranış taahhüdünün altını çizmeye devam ederken, iklim değişikliği eğitimini bireysel hissedarlarına genişletmeye yönelik en son girişimini açıkladı.

Bu yeni girişim, iklim farkındalığını organizasyonunun tüm seviyelerine entegre eden firmanın, çalışanlarının %96’sına yönelik bir iklim değişikliği eğitim programının tamamlanmasının ardından geldi.

AXA Climate tarafından geliştirilen bir eğitim programı olan İklim Okulu, hissedarlarına iklim değişikliğinin etkileri ve hafifletme stratejileri konusundaki anlayışlarını genişletme fırsatı sunuyor.

120’den fazla uluslararası bilim insanı, uzman ve araştırmacının katkılarıyla geliştirilen bu dijital mikro öğrenme platformu, günümüzde mevcut olan çevresel ve sürdürülebilir geçiş konularına odaklanan kapsamlı bir kataloğun tanıtımını yapıyor.

“Eylemlerin merkezinde bilim”

AXA, bu yeni programla iklim değişikliğinin hem doğal dünya hem de iş sektörü üzerindeki etkilerine ilişkin anlayışı geliştirmeyi ve bu etkileri en aza indirmek için bireyler ve şirketler için uygulanabilir stratejiler keşfetmeyi umuyor.

Girişim aynı zamanda AXA’nın sürdürülebilir ve etkili bir iş geçişi için hayati önem taşıyan finans dışı bilgiyi teşvik etmeye yönelik daha geniş stratejisinin bir parçası. Program aynı zamanda AXA’nın sigorta portföyünde sürekli sürdürülebilirliğe yönelik hedeflerinden birini gerçekleştirmeyi de amaçlıyor.

AXA grup iletişim, marka ve sürdürülebilirlik sorumlusu Ulrike Decoene, sigorta şirketinin çevre sorunlarıyla mücadelede bilime dayalı yaklaşımını vurgulayarak, “AXA her zaman bilimi eylemlerinin merkezine yerleştirmiştir. Şimdi bireysel hissedarlarımıza açacağımız bu eğitim kursu da bunu göstermenin yollarından biri. Decoene, mümkün olduğu kadar çok insanı eğiterek, daha erdemli, düşük karbonlu bir dünyaya olan bağlılığımızı sürdürüyor ve ısrarla sürdürüyoruz” dedi.

AXA Climate’ın CEO’su Antoine Denoix de eğitimin müşterilerin ekolojik geçişleri ve iklim değişikliğinin etkilerine uyum sağlamaları konusunda desteklenmesindeki rolünü vurguladı. Denoix, “Ekolojik geçişlerinin başarısını ve iklim değişikliğinin etkilerine uyum sağlamalarını sağlamalarına yardımcı olmak için geniş bir müşteri yelpazesine eğitim veriyoruz. AXA’nın bireysel hissedarlarının bilgilerini geliştirerek, AXA’nın iklim hedeflerinin başarısının anahtarı olan tüm paydaşlarımızı destekleme konusunda çok önemli bir adım daha atıyoruz.” dedi.