Sigortam.net İTÜ Basket sezonu açtı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) efsanevi basketbol takımı Sigortam.net İTÜ Basket, yeni sezon hazırlıklarına İTÜ Ayazağa Kampüsü Merkez Spor Salonu’nda yaptığı antrenmanla başladı.

Geçtiğimiz sezonda Türkiye Basketbol 1. Ligi’ne (TBL) damga vurarak Play Off şampiyonluğunu kıl payı kaçıran Sigortam Net İTÜ Basket, yeni sezonda Basketbol Süper Ligi hedefiyle yola çıktı. Sigortam Net İTÜ Basket 2019-2020 sezonundaki maçlarını, yenilenerek TBF standartlarına uygun hâle getirilen İTÜ Ayazağa Kampüsü Merkez Spor Salonu’nda oynayacak.

Sigortam.net İTÜ Basket Genel Menajeri Uğur Türker kadroya dahil olacak oyuncularla İTÜ’ye yakışır bir oyun sergileyeceklerini belirterek, potansiyeli yüksek bir kadro oluşturma hedefinde olduklarını söyledi. 2019/20 sezonunun Sigortam.net İTÜ ailesi adına hayırlı olmasını dileyen Türker, “Geçen sezon bıraktığımız yerden aynı heyecan, azim ve kararlılık ile çalışmalarımıza başladık. İTÜ’nün basketbol kültürünü en iyi şekilde temsil edecek bir kadro oluşturuyoruz.” diye konuştu. Türker, kampüste oynanacak maçlarda öğrencilerin tribünlerde yaratacağı atmosferi yaşamak için sabırsızlandıklarını dile getirerek, “İTÜ ailesini tüm fertleri ile takımımıza destek olmaya davet ediyorum.” dedi.

Gençler ve tecrübeli isimler bir arada

Yeni sezon yapılanması kapsamında geçtiğimiz yıl Play Off’a çıkma başarısı gösteren kadrosunu büyük oranda koruyan Sigortam Net İTÜ Basket, Başantrenör Atilla Andaç Yapıcıer öncülüğünde genç isimlerle önemli başarılara imza atmış tecrübeli isimleri buluşturdu. Bu doğrultuda, Afyon Belediye Spor’dan Oğulcan Baykan, PETKİM’den Utku Saraloğlu ve Eski Milli Basketbolcu Kerem Gönlüm ile sözleşme imzalandı.