Allianz’dan sürdürülebilir gelecek için özel yatırım birimi

Alman sigorta devi Allianz’ın bir parçası olan varlık yöneticisi Allianz Global Investors, sürdürülebilir yatırım hamlesinin bir parçası olarak özel pazarlarda “etki” yatırımına odaklanan yeni bir birim kurduğunu duyurdu.

Yaklaşık 647 milyar Euro (730,27 milyar dolar) varlığı yöneten AllianzGI, çevresel veya sosyal sorunları ölçülebilir bir şekilde çözmeye yardımcı olan özel şirketlere yatırım yapmaya çalışacağını belirtti.

Bu tür önlemlerde daha iyi performans gösteren şirketlere olan ilgi, özellikle dünya düşük karbonlu bir ekonomiye geçiş yaparken, daha fazla yatırımcının bu tür yatırımların riski azaltmasını ve daha güçlü getiriler sağlamasını beklemesiyle son yıllarda arttı. Bu arada etki yatırımı, yatırımların sadece şirketin getirilerini değil, insanlar ve gezegen üzerindeki etkisini izleyerek bunu bir adım daha ileri götürüyor. AllianzGI, yatırımların seçilmesine ve etkilerinin değerlendirilmesine yardımcı olmak için Diane Mak liderliğindeki yeni bir “Etki Ölçümü ve Yönetimi” ekibi de oluşturdu.

AllianzGI, 12 kişilik yeni ekibin Sürdürülebilir ve Etki Yatırımı Küresel Başkanı Matt Christensen tarafından denetleneceğini de açıkladı.

Christensen, “Yatırımcılar bir getiri sağlarken gezegen için olumlu bir değişiklik görmek istiyor ve etki yatırımı bu ikiz hedeflere bir çözüm sunuyor. Etki yatırımının gelecekteki büyüme yörüngesi, etkinin nasıl ölçülebileceğini ve raporlanabileceğini gösteren varlık yöneticilerine bağlıdır.” dedi.

AllianzGI’nin duyurusu, Tibetli aktivistlerin, grubun Çin’deki insan hakları ihlalleri iddiaları üzerine Pekin Kış Olimpiyatları sponsorluğunu bırakmasını talep etmesiyle geldi. Allianz, aktivistlerle temas halinde olduğunu ve Olimpiyatların değerlerini desteklemeye kararlı olduğunu belirtti.